19 / 04 / 2024

Arnavutluk'taki deprem konutlarında son durum ne?

Arnavutluk'taki deprem konutlarında son durum ne?

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Arnavutluk'ta depremzedeler tarafından yapılan konutları inceledi.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Arnavutluk'ta depremzedelere yönelik inşa ettiği deprem konutlarının inşası tüm hızıyla devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, deprem konutlarını inceledi. 

Deprem konutlarının temelinin Aralık 2020'de atıldığını hatırlatan Yörük, "Şu an görüyorsunuz yaklaşık 7 aylık bir süre zarfında proje yüzde 80 oranında bitmiş durumda. Eğer ciddi bir problem, yani yine böyle pandemiyle ilgili bir salgın durumu veya başka bir doğal afet tarzı bir şey olmadığı takdirde projenin Ağustos ayı sonu itibariyle bitmesi planlanıyor.” dedi.

Arnavutluk taki deprem konutlarında son durum ne?

Projenin sonlanmasıyla evlerin hemen teslim edileceğini dile getiren Yörük, "Şu an 522 konutun neredeyse yüzde 90’ının kaba inşaatı tamamlanmış vaziyette. Binaların ince inşaatları da bir taraftan başlanmış vaziyette. Keza arkamızda gördüğünüz kulenin hemen sol tarafındaki alışveriş merkezi inşaatına da başlanmış ve bir hayli yol alınmış durumda" şeklinde konuştu. 

Türkiye inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların inşaat teknolojisinde dünyaca büyük üne sahip olduklarını dile getirdi. 

Konutların inşaatındaki şantiye şefi Servet Birgören de Yörük'ün söz konusu projeyle çok ilgilendiğini söyleyerek, "Türkiye'nin Arnavutluk'a verdiği en büyük desteklerden olan 522 konutlu projenin sonuna yaklaşıyoruz. Çok uzun bir süreçten geçtik. Bir sürü zorluklardan çıktık teknik olarak. İnşallah projenin sonuna geldik. Bir olumsuzluk olmadığı takdirde ağustosun sonunda projeyi daha önce söz verdiğimiz gibi teslim etmek amacındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Arnavutluk taki deprem konutlarında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta 26 Kasım 2019'da yaşanan depremin hemen sonrasında depremzedeler için 500 konutun inşası için talimat vermiş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanlığı arasında afet sonrası konut yapım alanında iş birliği protokolü için imza atılmıştı. 

TOKİ tarafından hayata geçirelecek proje dahilinde 522 konut, 37 ticari ünite ve 375 araçlık otopark yapılacak. Konutların temel atma töreni Aralık 2020'de düzenlenmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu törene canlı bağlantı konferansla katılmıştı.

Murat Kurum'dan Arnavutluk'taki sosyal konut projeleri ile ilgili açıklama!


Geri Dön