24 / 04 / 2024

Arsa, tarla ve iş yeri satışları 2021'de rekor kırdı!

Arsa, tarla ve iş yeri satışları 2021'de rekor kırdı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve iş yeri gibi konut dışı gayrimenkul satışları 2021'de önceki yıla göre yüzde 29,6 artarak 1 milyon 528 bin adede ulaştı ve tüm zamanların rekorunu kırdı.



- 'Kurumsal arsa yatırımları artacak'

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün ise Türkiye'de son yıllarda arsa ve tarla yatırımlarına artan ilgiye değinerek, özellikle salgın sonrası kırsala yönelik ilginin arttığını söyledi.

Arsa, tarla ve iş yeri satışları 2021 de rekor kırdı!

Büyük yatırımcıların gözdesinin her zaman doğru yerdeki arsa ve araziler olduğunu belirten Özgün, şunları kaydetti:

'Biliyorsunuz hep vatandaşlar kendi aralarında bahseder; 'Zamanında buralar boştu, şu bölgeye yatırım yapsaydık zengin olmuştuk' şeklinde konuşulur. Konut fiyatlarındaki artışla birlikte arsa ve tarla yatırımlarına ilgi de yükseldi. Arsa yatırımları artık daha kurumsal hale gelecek. Bu nedenle hemen harekete geçtik. Doğru bölgelerde hayata geçirdiğimiz arsa projelerimizi her bütçeye uygun şekilde satışa sunuyoruz. Arsa projelerimizi kurumsal bir çatı altında topladık. Afyonkarahisar, Didim ve Antalya gibi önemli bölgelerde projelerimiz satışta. Amacımız, Türkiye'nin yatırıma uygun birçok bölgesinde markalı arsalarımızı her bütçeden yatırımcı ile buluşturmak.'


Geri Dön