26 / 04 / 2024

Arsa, tarla ve iş yeri satışları 2021'de rekor kırdı!

Arsa, tarla ve iş yeri satışları 2021'de rekor kırdı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve iş yeri gibi konut dışı gayrimenkul satışları 2021'de önceki yıla göre yüzde 29,6 artarak 1 milyon 528 bin adede ulaştı ve tüm zamanların rekorunu kırdı.



- 'Uzun vadede getirisi çok yüksek'

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur da gayrimenkul yatırımının sadece Türkiye'de değil her ülkede enflasyona karşı en güvenli liman haline geldiğini söyledi.

Arsa, tarla ve iş yeri satışları 2021 de rekor kırdı!

Türkiye'de arsanın en güvenli yatırım aracı olarak kabul edildiğini belirten Timur, 'Uzun vadede getirisi de çok yüksektir. Doğru, gelişim potansiyeli yüksek bir lokasyonda arsa yatırımı yapıp da kaybeden var mıdır diye sorsanız gösteren olmaz sanırım.' dedi.

Timur, arsanın, Türkiye'de bugüne kadar daha çok parası olanların alabileceği bir yatırım aracı olarak kabul gördüğünü ifade ederek, 'Bunun başlıca nedenleri; arsa konusundaki standartlara hakim olunamaması, bilgi eksikliği, güvensizlik, tapu sorunu, imar problemi, elektrik, su, yol gibi altyapı problemi. Keza küçük bütçelerle yatırım yapma zorluğu...' diye konuştu.

Şirket olarak hayata geçirdikleri Nef Arsa projesiyle yatırımcıları tüm bu sorunlardan kurtararak onlara düşük bütçelerle güvenilir bir yoldan arsa almanın yollarını sunduklarını bildiren Timur, tüm Türkiye'de vatandaşların en çok arsa yatırımı yapmak istediği yerleri hedef aldıklarını söyledi.

Timur, 'Tapusunu hemen teslim edebildiğimiz, 23 ayrı lokasyonda arsa projeleri geliştirdik. Bunların 5-6'sını satışa çıkardık. Sakarya, Tekirdağ, Lüleburgaz, Çanakkale, Balıkesir ve İzmir'in en cazip bölgelerinde projeler geliştirdik.' ifadelerini kullandı.

Konut dışı gayrimenkul satışları rekor kırdı!

2021'in konut satış röntgenini çektik!

Emeklilere 3 bin TL nakit ödeme müjdesi! Başvuran alıyor!

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Şubat’tan itibaren...

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...


Geri Dön