29 / 03 / 2024

Arslanbey futbol sahası hizmete girdi!

Arslanbey futbol sahası hizmete girdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe’nin Arslanbey Mahallesi’nde yaptırılan ve 450 kişilik tribün kapasitesine sahip FIFA standartlarındaki sentetik çim futbol sahası düzenlenen tanıtım programıyla hizmete girdi.



Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ve AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz ile vatandaşlar katıldı. Törenin ardından Kartepe’de bulunan amatör spor kulüplerinin oluşturduğu kırmızı ve mavi karma takımlar gösteri maçı yaptı.




SPOR TESİSLERİ BİRER OKULDUR


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Kartepe Arslanbey Mahallesi’ne yaptırılan FIFA standartlarındaki sentetik çim futbol sahasının tanıtım programında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli’de 10 yıl öncesinde böyle spor tesisleri yoktu, göreve geldikten sonra büyüklü küçüklü birçok spor tesisi yaptık. Çünkü gençlerimiz için bu spor sahaları, spor tesisleri birer okul niteliğindedir. Gençlerimizin ve çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması için spor yapması, spor yapması için de spor tesislerine ihtiyaç var. Bizde üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz ve spor tesislerini şehrimize kazandırıyoruz. Bu kapsamda Kartepe’ye yapılan futbol sahasının tüm halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bu güzel tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.




SPOR BİRLEŞTİRİCİ BİR GÜÇTÜR


Tanıtım programında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, ‘’Bugün sizlerle sporun birleştirici gücünün paydasında buluşmaktan mutluluk duyuyorum. Bu tesisin açılmasında emeği geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum. Spor tesisimiz gençlerimize hayırlı uğurlu olsun’’ ifadesini kullandı.




BAŞKAN’A FORMA VE KUPA HEDİYE ETTİLER


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sporseverlerin kullanımına açılan Arslanbey futbol sahası tanıtım programı sonrasında Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’na Kartepe Belediyespor’un 41 numaralı Başkan’ın adını yazan forma hediye etti. Arslanbeyspor da, Başkan Karaosmanoğlu’na hem takımın formasını hediye etti, hem de spor tesisini Arslanbey Mahallesi’ne kazandırdığı için günün anlamı için tasarladıkları kupayı verdi.




FIFA STANDARTLARINDA FUTBOL SAHASI


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında toprak zeminli olan futbol sahası FIFA standartlarında sentetik çim sahaya dönüştürüldü. Tribünleri ve soyunma odaları ile sahanın etrafındaki tel örgüler de yenilendi. Sahada gece maçlarının oynanması için aydınlatma yapıldı. Mevcut çelik tribün boyanarak koltuklar yerleştirildi. Tribünün çatı kaplaması da yenilendi. 68x105 ebadına sahip olan futbol sahası 450 kişilik tribün kapasitesiyle sporseverlere hizmet verecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön