26 / 04 / 2024

Kandıra Açık Cezaevi futbol sahası hizmete girdi!

Kandıra Açık Cezaevi futbol sahası hizmete girdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Açık Cezaevi Kurumu'nda hayata geçirilen "Kocaeli Açık Cezaevi Futbol Sahası" törenle hizmete girdi.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kandıra'da bulunan Kocaeli Açık Cezaevi Kurumu'nda inşa ettiği sentetik çim halı futbol sahası törenle açıldı. Hükümlü ve cezaevi personelinin yararlanabileceği spor tesisindeki ilk maçın başlama vuruşunu Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük beraber yaptı. 


PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ 

Cezaevi yetkililerinin talepleri doğrultusunda hayata geçirilen futbol sahası açılış töreni, hükümlüler ve teknik personel tarafından yapılan çok amaçlı hizmet binasında gerçekleştirildi. Açılışta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, il protokolü, cezaevi yetkilileri ve çok sayıda hükümlü katıldı. 


İNSANA YAKIŞIR HALE GETİRDİK 

"Allah kimseyi cezaevine düşürmesin" sözleri ile konuşmasma başlayan Başkan Karaosmanoğlu, "Cezaevine düşen hükümlüleri ötekileştirip bir yere varamayız. Cezaevlerini insana yakışır bir hale getirmemiz lazım. Bu doğrultuda büyük bir nüfusa sahip bu kurumumuza elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalıştık. 

Çevre düzenlemesi için uzun zamandır hizmet veriyoruz. Çevreyi ağaçlandırmak için de dışardan toprak getirdik. Spor mekanları oluşturduk. Şimdi açtığımız futbol sahası da cezaevinde bulunanların spor yapmasını sağlayacak" ifadelerini kullandı. 


Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin genelinde olduğu gibi Kandıra'ya önemli yatırımlar yaptıklarını kaydederek, "Kandıranm sahil köylerini modern hale getirdik. Kendi imkanlarımızı kullanarak vatandaşlarımıza sunduğumuz Namazgah Barajı, Kandıra'nm 100 senelik içme suyu ihtiyacmı giderecek. Köylere kadar atık su arıtma tesislerini hizmete geçirdik. Daha iyilerini de yapacağız. Bizim millet olarak yapamayacağımız bir şey yok. Yeter ki bir olalım, birlik olalım" dedi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ise Türkiye'nin en büyük cezaevi olarak toplam 3 bin hükümlüye hizmet verdiklerini ifade ederek, "Cezaevinde bulunan hükümlülerimizi topluma kazandırmayı amaç ediniyoruz. Cezaevi eski hali ile kullanışsız bir durumda idi. 


Şimdi cezaevimiz hükümlülerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak halde. Bu hizmetlerimizi de Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde yaptık. Büyükşehir Belediyesi atık suyumuzun temizlenmesine dek her türlü ihtiyacımızda yanımızda oldu. Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bu imkanları sağladıkları için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 


Derince Ekspres



Geri Dön