19 / 04 / 2024

Arsuz Belediyesi'nden sahil kafeleri yıkım kararı açıklaması!

Arsuz Belediyesi'nden sahil kafeleri yıkım kararı açıklaması!

Arsuz sınırları içerisinde yer alan ve kamusal alanı işgal ettiği iddia edilen Gourmet, Çivi ve Divan gibi mekanların tadilatlarının imar planına uygunluğu konusunda Arsuz Belediyesi açıklama yaptı...



Arsuz Belediyesi, sahildeki kafelerin tadilatlarının imar planına uygunluğu hakkında açıklamada bulundu. Arsuz Belediyesi, İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi aldığından dolayı yıkım işlemlerinin yapılamadığını ancak belgenin iptali için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru yapıldığını belirtti.

Arsuz Belediyesi nden sahil kafeleri yıkım kararı açıklaması!

Körfez Haber'de yer alan habere göre; Arsuz Belediyesi,  Arsuz sınırları içerisinde bulunan ve kamusal alanı gasp ettiği iddia edilen Gourmet, Çivi ve Divan gibi mekanların tadilatlarının imar planına uygunluğunu sorgulandığı haberlere yönelik yaptığı açıklamada, “Söz konusu yapıya 2015 yılı içerisinde gerekli yasal işlemler yapılmış olup daha sonrasında çıkan İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi aldığından dolayı yıkım işlemleri gerçekleştirilememiştir. Yapı Kayıt Belgesinin iptali için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne ilgili yazıda da görüldüğü üzere 2018 yılında belediyemizce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunulmuş olup, henüz Bakanlıkça söz konusu binanın Yapı Kayıt Belgesi iptali yapılmamıştır. Yapı Kayıt Belgesi hâlihazırda geçerli olduğundan dolayı ilgili İmar Kanunu ve Yönetmelikleri uyarınca ilgili yapının basit tadilat hakkı da bulunmaktadır. Ayrıca Karaağaç sahilinde hâlihazırda belediyemiz tarafında çalışmaları devam eden yürüyüş yolu yapımı kapsamında da yapı kayıt belgesi almış bulunan bu yapı maliklerince yola gelen kısımların yıkılarak yolun açılması sağlanmıştır.” ifadeleri yer aldı.

 Arsuz Belediyesi nden sahil kafeleri yıkım kararı açıklaması!

Arsuz-Samandağ Karayolu Projesi’nde sona yaklaşıldı!


Geri Dön