19 / 04 / 2024

Artaş ve Demir İnşaat'tan Hadımköy'e ortak proje geliyor!

Artaş ve Demir İnşaat'tan Hadımköy'e ortak proje geliyor!

İnşaat sektörünün iki firması Demir ve Artaş, ortak proje için çalışmalara başladı. Demir İnşaat, Artaş’ın Hadımköy arazisinde 250 milyon TL’lik proje inşa edecek.



Demir ve Artaş İnşaat, birlikte kat karşılığı proje yapacak. Artaş İnşaat'ın Hadımköy'de bulunan 52 dönümlük arazisi üzerinde konut, ticari ve sosyal alanlardan oluşan proje geliştiren Demir İnşaat, 250 milyon TL'lik yatırım planlıyor. Toplam 140 bin metrekarelik inşaat alanına sahip proje, 650 konut ve 45 ticari üniteden oluşacak.


YÜZDE 60-40 ORTAKLAR

Nisan 2018'de başlayacak projede Demir İnşaat yüzde 60, Artaş İnşaat ise yüzde 40 paya sahip olacak. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Hayata geçirdiğimiz projelerle bölgenin nabzını iyi tuttuk. Yaptığımız bu anlaşmayla ileride de daha güzel işler yapacak olmanın temellerini attık" diye konuştu. Hamit Demir, Büyükçekmece'de Katar, Suudi ve Yemenli ortaklarıyla birlikte hayata geçirecekleri projenin de ruhsatını aldıklarını söyledi. Demir, son günlerde tartışmalara neden olan projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Albatros'ta hayata geçireceğimiz projenin 1979'da imarı yapılmış. Emsal 1.5'e inmiş. 30 dönümlük arazi konut, ticari ve turizm imarına sahip. Daha önce Büyükçekmece Belediyesi tarafından 11 kere ihalesi yapılmış. Fakat kimse almamış. Biz de ortaklarımızla birlikte ihaleyi 160 milyon liraya aldık. Denizden 80 metre içeride. Albatros Parkı ile de alakası yok. Aksine buraya yapacağımız projeyle birlikte ciddi yeşil alan sağlayacağız."


İKİ AYDA SATARIZ

Projenin hem yerli hem de yabancı yatırımcılardan talep aldığının altını çizen Demir, iki ayda konutların tamamını satabileceklerini söyledi. Demir, "Özellikle Ortadoğu ve Rusya'dan çok ciddi talepler alıyoruz" diye konuştu. Yatırım değeri 250 milyon dolar olan projedeki konutlar 8 ila 10 bin TL arasında satışa çıkarılacak.


İRAN'DAN GÜNEŞ İÇİN TEKLİF ALDIK

Hamit Demir, Konya'da 85 dönüm arazi aldıklarını, buraya pil ve panel üretimi tesisi kurduklarını belirterek, "250 megavatlık panel üretilecek tesisimiz yıl sonunda tamamlanacak" dedi. Enerji sektörünün önünün açık olduğunu belirten Demir, 2020'de güneş tarlalarına talep olacağını kaydetti. Niğde, Aksaray ve Konya'da 17 megavat elektrik üreten güneş enerjisi tarlası aldıklarını söyleyen Demir, bu sene teslim edeceklerini sözlerine ekledi. İran'da güneş tarlası yatırımının inşaattan çok daha kârlı görüldüğünü anlatan Demir, "İran'dan teklif aldık. 60 mw'lık bir alan için ortaklık teklif ediyorlar. Bu ay sonunda ekiplerimiz gidip görüşecekler" şeklinde açıklama yaptı. 


Sabah / Seda Tabak 


Geri Dön