19 / 04 / 2024

Artella, Bağdat Caddesi'ndeki projelerin yüzde 60'ında kullanılıyor!

Artella, Bağdat Caddesi'ndeki projelerin yüzde 60'ında kullanılıyor!

Kapı ve mutfak alanındaki üretimini 2005 yılında üst segment markalıya kaydıran Aslandağ Şirketler Grubu, Artella markasıyla Bağdat Caddesi’nde yapılan projelerin yüzde 60’ında yer alıyor.



Kapı ve mutfak alanındaki üretimini 2005 yılında üst segment markalıya kaydıran Aslandağ Şirketler Grubu, Artella markasıyla Bağdat Caddesi’nde yapılan projelerin yüzde 60’ında yer alıyor.


Aslandağ Şirketler Grubu 60 yıllık bir geçmişi olan şirket. Kapı ve mutfak sektörünün yanında gayrimenkul alanında da faaliyet gösteriyor. Şirkete büyüme kapıları açan ise 2005 yılında aldığı markalaşma kararı oldu. Böylelikle marangozluk dönemini kapatıp Artella markasıyla üst segmente yönelik yolculuğunu başlatan grup, bugün lüks kapı segmentinde pazarın ilk üç oyuncu arasında yer alıyor. 2005 yılında Artella markasını oluşturduklarını aktaran Aslandağ Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ, “O yıllarda sektörde marka eksikliğini görerek markalı kapı üretimine girmiş olduk. Öncesinde her kesime yönelik üretim yaparken, markalı üretime geçişle birlikte müşteri grubumuz ve statümüz değiştirerek üst segmente yönelik üretime başladık. Şimdi geldiğimiz noktada İstanbul’un en iyi projelerinde biz varız. Bağdat Caddesi’nde yapılan projelerin yüzde 60’ında bizim kapılarımız kullanılıyor” dedi. Markanın verdiği bir güç söz konusu olduğunu, markayla birlikte artık müşterinin kendilerini bulur hale geldiğine vurgu yapan Aslandağ, “Yıllık 90 bin adet ahşap kapı üretim kapasitesine sahip hale geldik. Türkiye’de yıllık kapı üretimi ise 5 milyon adet. Buna rağmen sektörde markalaşma hala yüzde 20’ler gibi çok düşük seviyede” diye konuştu.


Mutfaka yeni bir marka oluşturuyor


Hali hazırda hem mutfak hem de kapı markasını kapsayan Artella’yı bundan sonra sadece kapı markası olarak konumlandıracaklarını söyleyen Aslandağ, mutfak mobilyalarında ise yeni yıldan itibaren İtalyanca 37 anlamına gelen Tereset markasıyla yola devam edeceklerini kaydetti. Sakarya Kaynarca OSB’de 40 dönümlük arazileri olduğunu 2018 yılında ise bu fabrikayı devreye alacaklarını ifade eden Aslandağ, “Böylece İstanbul’da sadece mutfak mobilyaları üreteceğiz. Kapı markasını ise Kaynarca’ya taşıyacağız” dedi. Aslandağ, yeni mutfak markalarıyla ilk 3 yılda yine ilk üçe girmeyi hedeflediklerini kaydetti. İki yıl önce üretim alanlarını 4 bin metrekareden 20 bin metrekareye çıkardıklarını anlatan Aslandağ, bununla birlikte ciro hedeflerini de yükselttiklerini söyleyerek, “Geçen yıl 29-30 milyon TL ciro yapmıştık. Hedefimiz bu yıl bunu ikiye katlayarak 75 milyon TL’ye çıkarmak. Bu hedefin yüzde 85-90 oranında gerçekleşeceğine inanıyoruz” açıklamasını yaptı.


Türkiye kapı pazarının yüzde 40’ı yabancıların elinde


İtalya’da markalaşmanın yüksek olduğunu, kriz öncesi bu ülkede 400- 500 mutfak markası bulunduğuna dikkat çeken Cemal Aslandağ şunları söyledi: “Şu anda ise 50-60 tane mutfakta üretim yapan fabrika var. Türkiye’de ise hala üç-dört tane. O yüzden markalaşma bizim için önemli.”


Aslandağ, bu nedenle Türkiye’de mutfak pazarının yüzde 40’ına yabancıların hakim olduğunu, özellikle İtalyan ve Alman markalarının pazarda iyi bir konumda olduğuna dikkat çekti. Aslandağ, kapı üretiminde olduğu gibi mutfakta markalaşmanın artmasıyla yabancının pazar payının azalacağını vurguladı.


Artella markasıyla Amerika, Almanya, Libya, Gürcistan, Macaristan Suudi Arabistan gibi pek çok ülkeye kapılarını sattıklarını anlatan Aslandağ, “Bununla birlikte mutfak markamızı da bu bölgelere satma amacımız var. Böylece ilk üç yıl içinde cironun yüzde 50’sini yurtdışından sağlamayı amaçlıyoruz ” dedi.


Bağdat Caddesi’nde fiyatlar yüzde 30 düştü


İnşaat sektöründeki büyümenin bundan sonra azalarak devam edeceğini aktaran Cemal Aslandağ, “Bazı bölgelerde şişme oldu. Bağdat Caddesi’nde de yüzde 20-30 oranın fiyat gerilemeleri oldu. Şu andaki dönüşüm faaliyetleri nedeniyle Bağdat Caddesi ve Suadiye arasındaki bölgede iş saatleri arasında yaşamak güçleşti. Ancak 10 yıllık bir vadede bölgedeki dönüşümün yüzde 70 oranında tamamlanmasıyla bölge yenide normale dönecektir” değerlendirmesini yaptı.


Yangına dayanıklı sessiz kapılar üretiyor


Artella markası kullandığı aksesuar ve materyallerle pazarda farklılaşıyor. 90 dakikaya kadar varan sürelerle yangına dayanıklı ahşap mobilya kapı üretimiyle öne çıkan markanın bu ürünleri daha çok 5 yıldızlı oteller, malikaneler ve villalarda tercih ediliyor. Ayrıca kapandığında ses çıkarmayan sessiz kapı üretimi yaptıklarını ifade eden Aslandağ Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ, “Konfor olarak müşteriler bunu çok beğeniyor” diye konuştu.


Dünya


Geri Dön