26 / 04 / 2024

Asgari ücret 5500 lira olunca o maaşlarda da artış yaşandı. İşte tam liste

Asgari ücret 5500 lira olunca o maaşlarda da artış yaşandı. İşte tam liste

Asgari ücret rakamının 5500 TL olmasıyla birlikte birçok kalemde de artış yaşandı. İşte detaylar…



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla bugün Dolmabahçe Sarayı’nda milyonlarca vatandaşın beklediği yeni asgari ücret rakamı belli belli oldu.

Aralık ayında verilen kararla 4253 TL olan asgari ücret rakamı temmuz ayından itibaren 5500 TL oldu.

Yeni asgari ücret rakamı ile birlikte birçok kalemde de artışlar yaşandı. Bunlara örnek olarak; emekli maaşı, işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, GSS primi verilirken detaylar şu şekilde:

İŞSİZLİK MAAŞI

Çalışanların aldıkları maaşın ortalama yüzde 40'ı kadarı 'işsizlik maaşı' olarak ödeniyor. Bu tutar da yeni asgari ücretle birlikte değişti. 

Yeni asgari ücretle birlikte işsizlik maaşı en düşük 2561 lira, en yüksek de 5123 lira şeklinde oldu.

GSS PRİMİ

SGK, 2022'de Genel Sağlık Sigortası (GSS) primini aylık 150,12 lira olarak belirlemişti. Asgari ücrete gelen ara zamla birlikte yeni GSS primi 195 lira oldu.

Asgari ücret 5500 lira olunca o maaşlarda da artış yaşandı. İşte tam liste


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön