16 / 04 / 2024

Asgari ücret açıklandı mı? Asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret ne kadar oldu?

Asgari ücret açıklandı mı? Asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret ne kadar oldu?

Asgari ücretin açıklanıp açıklanmadığını vatandaşlar sorgulamaya başladı. Peki asgari ücret açıklandı mı? İşte detaylar!



ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU MU?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artışı belirlemek üzere toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığında, Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'ndaki asgari ücret tespit komisyonu toplantısı sona erdi.

Toplantının başında açıklama yapan TÜRK-İŞ Başkanı Atalay ocak ayında asgari ücrete güzel bir zam yapıldığını ancak bu zammın 3 ayda enflasyonla eridiğini söyledi. Atalay "Temennim oluşan enflasyon çerçevesinde kamuoyunu, asgari ücretliye nefes aldıracak bir düzenleme yapılmasıdır" şeklinde konuştu. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da düşüncelerini şu şekilde ifade etti; "Dengeli bir rakamda anlaşacağımızı ümit ediyorum.”

YENİ ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI MI?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ara zam toplantısı sona erdi. Henüz asgari ücret oranı paylaşılmadı. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Komisyon çalışmaları yarın sonuçlandırılacak" dedi.

2021 yılında brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak açıklanmıştı. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 5 bin 879 lira 70 kuruş. Bunun 5 bin 4 lirasını brüt asgari ücret, 775 lira 62 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 100 lira 8 kuruşunu ise işveren işsizlik sigorta fonu kalemi oluşturmaktadır.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 29 Haziran Çarşamba 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 29 Haziran gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!

Dolar bugün ne kadar? 29 Haziran dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön