29 / 03 / 2024

Asgari ücret ve EYT'de tarih belli oldu

Asgari ücret ve EYT'de tarih belli oldu

Milyonlarca kişi asgari ücret zammı ve EYT düzenlemesi için gözünü Aralık ayına çevirmişken Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den flaş bir açıklama yaptı.



Bakan Bilgin asgari ücrete yapılacak olan zamma ilişkin,' Aralık'ta asgari ücret komisyonunun alacağı kararla emekçinin üzerindeki tahribatı ortadan kaldıracağız' şeklinde konuştu. Öte yandan EYT ile ilgili düzenlemenin bütün sorunları aşmaya dönük ve kapsamlı olacağını ifade etti.

Milyonları ilgilendiren EYT, asgari ücret zammı ve 3600 ek gösterge gelişmelerine ilişkin Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önemli açıklamalar yaptı. Bakan Bilgin "Asgari ücretle ilgili düzenlememiz mevcut. EYT'lilerle ilgili Aralık ayı içinde kapsamlı, bütün sorunları aşmaya yönelik düzenleme gelecek. Aralık ayı başında olacak. Çok detaylı bir çalışma, her insanın özel durumu mevcut. Primler araştırılıyor, özelliklere bakılıyor. Endişeleri giderecek şeffaf düzenleme yapılacak. Ücretlerin enflasyon karşısındaki kaybı kaldıracak, toplu pazarlık sistemiyle demokrasiye katkı yapacak bir çözüm yaklaşımını bu sene gerçekleştirirsek görevimizi yapmış sayacağız. Çalışanlar ve emekliler memnun olacaklar" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön