23 / 04 / 2024

EYT son dakika gelişmesi:"Çalışmanın sonuna gelindi" diyerek net tarih verildi! EYT için tarih belli oldu!

EYT son dakika gelişmesi:

Milyonlarca vatandaş asgari ücret ve EYT ile ilgili son kararı beklerken AK Parti hükümeti yetkililerinden de açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son bir açıklama da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’ndan geldi. İşte EYT ile ilgili son gelişmeler..



Yaklaşık olarak 4 milyon kişinin ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yeni gelişmeler, yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Konu ile ilgili olarak hükümetten de açıklamalar geliyor. Bu defa açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapıldı.

Bakan Bilgin'den gelen "Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız." ifadeleri dikkat çekti.

Sarıeroğlu, katılmış olduğu bir canlı yayında EYT ve asgari ücret ile ilgili merak edilenleri cevapladı. İşte EYT son dakika gelişmeleri…

İLK ETAPTA 1 MİLYON ÜSTÜ EYT’Lİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sarıeroğlu, "Geçmiş yıllarda hizmet süresi ve prim günü süreleri gibi hususlar mevcuttu. Bu düzenlemenin ardından ilk etapta emekli olacak kişi sayısı 1 milyonun üzerinde olacak" ifadelerini kullandı.

"Dosya bazlı yaklaşık 12.5 milyon emeklimiz mevcut" ifadesini kullanan Sarıeroğlu, "İlk etapta 1.5 milyona yakın EYT’li adayın emekli olacağı, ardından da sisteme girişin devam edeceği bir düzenleme gerçekleşecek. Yaklaşık olarak 3-4 milyon arasında bir vatandaşımızın bu sayının dahilinde olduğunu tahmin ediyoruz. Bekleyenlerin hepsi bir anda olmayacak. Tabi konunun detayları için en doğru ağız ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, benim de hocam olan Vedat Bilgin olacak" diyerek konunun seyrini resmetti.

 EYT son dakika gelişmesi:"Çalışmanın sonuna gelindi" diyerek net tarih verildi! EYT için tarih belli oldu!

"ASGARİ ÜCRETTE GÜÇLÜ BİR ARTIŞ GELİYOR”

Türkiye’deki bütün çalışanları yakından ilgilendiren asgari ücret ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Sarıeroğlu, askeri ücretle alakalı:

"Asgari ücret artışı, tüm çalışma hayatını ücret skalasında etkileyecek bir düzenleme. Bütün iş yerlerimiz ücret güncellemesi yapıyor. (Bu konu)Sosyal yardımlar, yaşlı maaşları, emekli maaşları olduğu için çok geniş kitleleri etkiliyor. Güçlü bir artış oranı ile yeni seneye girmeyi düşünüyoruz.”


Geri Dön