16 / 04 / 2024

Asgari ücret zammı için '500-600 dolar' tepkisi!

Asgari ücret zammı için '500-600 dolar' tepkisi!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın milyonların gelirini belirlemek için harekete geçecek. Yeni asgari ücret rakamının belirlenmesinden önce TİM Başkanı Mustafa Gültepe’den çok tartışılacak bir çıkış geldi.



Gültepe, asgari ücret zammı için, “2023 yılında eğer üretici ve ihracatçı 500-600 dolar gibi rakamlarla karşı karşıya gelirse rekabetçiliğimizi çok daha fazla kaybederiz" diye konuştu. İşte detaylar...

Asgari ücret zammı için kritik günlere girerken bu defa da dikkat çeken bir çıkış Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden (TİM) geldi. TİM Başkanı Mustafa Gültepe, yeni asgari ücret için, Tespit Komisyonu’nun çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyerek, hem işçi hem de işveren kesiminin memnun olacağı bir sonuca ulaşılmasını umduklarını ifade etti. Gültepe, belirlenecek rakam için rekabetçilik vurgusunda bulundu.

"500-600 dolar gibi rakamlar…"

"Enflasyonun yüksek olduğu yerlerde beklenti de yükseliyor" diyen Gültepe, 2022 yılında bunu gördük. Ocak ve temmuzda iki zam yapıldı. Fiyat verenler ve satanlar çok hassas davranmalı. Vererek ve fiyatlara zam yaparak bir yere gidemeyiz. Kurun da enflasyon kadar yükselmesi gerektiğini düşünüyoruz. Enflasyon yükselirken kur aynı kalırsa Türkiye rekabetçiliğini yitirir. Mevcut pazarlarda aşağı doğru bir hareketlenme başlar. (Asgari ücret) 2023 yılında eğer üretici ve ihracatçı 500-600 dolar gibi rakamlarla karşılaşırsa rekabetçiliğimizi daha da fazla kaybederiz. 2023 senesinde ortaya koyduğumuz 275 milyar dolar ihracat hedefimizi yakalama umudumuz olmaz” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön