20 / 04 / 2024

Asgari ücrete ek zam çalışmasında son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin o adımı atacak

Asgari ücrete ek zam çalışmasında son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin o adımı atacak

Asgari ücrete yapılacak ek zam öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den peşe peşe sıcak adımlar gelmeye devam ediyor. Bakan Bilgin, dün yaptığı konuşmada ek zammın miktarının açıklanacağı tarihi duyurmuştu. Bilgin açıklama öncesi diplomasi trafiğini sıklaştırdı.



Asgari ücrete yapılacak ek zama ilişkin çalışmasına nihai şekli veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ilk kabine toplantısında asgari ücret konusunda bir sunum yapacak.

Öte yandan TBMM'de kabul edilen ek bütçe görüşmelrinde konuşan Hazine ve Maliye Baknı Nureddin Nebati, istihdamın desteklenmesi ve işgücü maliyetlerinin azaltılması amacıyla çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini açıkladı.

Nebati, "Bu kapsamda 2022 yılı sonuna kadar uygulanmak üzere işe alınacak her bir işçi için asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK primlerini 12 ay boyunca karşılıyoruz. İmalat sanayi yatırımlarına sağlanan ilave kurumlar vergisi desteklerini 2022 yılı sonuna kadar uzattık. 2023 yılı sonuna kadar alınan makine ve teçhizatın amortisman süresini yarıya indirdik. 2022 yılı başından itibaren asgari ücreti vergi dışı bıraktık. Böylece asgari ücretli vatandaşlarımızın ücretleri üzerinden gelir ve damga vergisi alınmamasını sağladık" ifadesini kullandı.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön