27 / 04 / 2024

Asgari ücrete Temmuz'da yapılacak zam miktarı hesaplandı! En yüksek artış kaç lira olacak?

Asgari ücrete Temmuz'da yapılacak zam miktarı hesaplandı! En yüksek artış kaç lira olacak?

Asgari ücrete ek zam oranı şimdiden hesaplanmaya başladı. Çarşı ve pazarda artan fiyatlar nedeniyle 4 bin 253 liranın üzerine eklenmesi gereken en yüksek zam miktarı hesaplandı. Çalışanların rahat bir nefes alabilmesi için gereken rakam ortaya çıktı.



Mayıs ayı içerisinde market, pazar ve internet satış mağazalarında yapılan fiyat derlemelerine göre pirinçten makarnaya, etten tavuğa, domatesten peynire temel besin maddelerinin hemen hemen hepsinde bir önceki aya göre yaşanan artışlar dikkat çektiMayıs ayında bir önceki aya göre sütün fiyatı yüzde 70, kuru soğan ve limonun fiyatı yüzde 71, tavuk etinin fiyatında yüzde 62 ve etin fiyatında ise yüzde 30’luk artış meydana geldi. Aylık artışlar şekerde yüzde 69 ve beyaz peynirde yüzde 35 olarak gerçekleşti. Mayıs ayında bir önceki aya göre sadece biber ve salatalığın fiyatı bir önceki aya göre düşerken, diğer temel besin maddelerinin fiyatlarında bir önceki aya göre artış yaşandı.

TÜİK’in aylık enflasyonu yüzde 2,98’lik artış hesaplaması ve gıda enflasyonunda yıllık artışı yüzde 91 olarak açıklaması, market ve pazar fiyatlarının oldukça altında kaldı. TÜİK, yıllık gıda enflasyonunu yüzde 91 arttığını açıklamıştı ama vatandaşın pazarda hissettiği gıda enflasyonu çoktan üç haneleri aştı.

Artan enflasyon yılbaşında asgari ücretliye yapılan yüzde 50'lik zam miktarını da eritti.

 Asgari ücrete Temmuz da yapılacak zam miktarı hesaplandı! En yüksek artış kaç lira olacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön