25 / 04 / 2024

Asgari ücrete zam gelecek mi? Erdoğan son noktayı koydu!

Asgari ücrete zam gelecek mi? Erdoğan son noktayı koydu!

Son günlerde asgari ücrete Temmuz ayında ikinci bir zam yapılacağına dair söylentiler, gündemi bir hayli meşgul etti. İlk etapta AK Partili Cahit Özkan, asgari ücret tartışmalarının fitilini ortaya attı. Bakan Bilgin, tartışmaları anlamlı bulmasa da Erdoğan’ın yaptığı açıklama umutlandırmıştı.



Bir dizi anlaşmalar için Özbekistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ‘’Asgari ücrete temmuz ayında ikinci bir zam gelecek mi?’’ sorusuna da cevap verdi. Erdoğan, asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, tartışmalara son noktayı koymuş oldu. Erdoğan'ın ardından Bakan Bilgin de asgari ücretle ilgili açıklama yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ‘’ASGARİ ÜCRETE ZAM’’ TARTIŞMALARINA NOKTAYI KOYDU

Vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücreti de kastederek, temmuz ayında ücretlerde, maaşlarda bir artış yapılıp yapılmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrete zam gelecek mi? Erdoğan son noktayı koydu!

Vatandaşı aldatacak, yapılmayacak ya da yapamacakları şeyleri söylemeyi doğru bulmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret tespiti için komisyon olduğunu anımsatarak, her yıl toplandığını vurguladı. ‘’Bundan dolayı, bunun vakti aralıktır’’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde asgari ücrete zam yapılacağı söylentilerine noktayı koyarak, asgari ücrete zammın Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından aralık ayında yapılacağını duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön