28 / 03 / 2024

Asgari ücrete zam gelecek mi? Milyonlarca çalışanın gözü bu haberde!

Asgari ücrete zam gelecek mi? Milyonlarca çalışanın gözü bu haberde!

Geçtiğimiz yılbaşında asgari ücrete zam gelmiş ve net asgari ücret 4.253,40 TL olarak belirlenmişti. Bu ücret artışının hemen ardından siyasiler bu artışın yılın diğer yarısında da yaşanabileceği sinyalini vermişlerdi. Her geçen gün alım gücünün eriyerek düşmesiyle büyük çoğunluğun asgari ücretle ça



Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti Aralık'tır’’ diyerek konuya ilişkin açıklık getirmişti. Fakat asgari ücrete zam tartışmaları devam ediyor.

Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz.’’ İfadeleri soruldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön