25 / 04 / 2024

Asgari ücrette 9 bin 900 TL sesleri! Herkes tek bir detaya odaklandı, mutlaka bakın

Asgari ücrette 9 bin 900 TL sesleri! Herkes tek bir detaya odaklandı, mutlaka bakın

Asgari ücret zam görüşmelerinin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşları da merak sardı. Asgari ücret konusunda ortaya atılan son iddia ise herkesin yüzünü güldürecek cinsten...



Asgari ücret görüşmelerinin aralık ayından itibaren başlaması bekleniyor. Vatandaşlar asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacacağını çok merak ederken, ortaya atılan yeni iddialar da herkesi heyecanlandırıyor. 

YÜZDE 40'IN ÜZERİNDE ZAM BEKLENTİSİ GÜÇLENDİ 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından yetkililerden de yapılan açıklamalar asgari ücrette yüzde 40’ın üzerinde zam beklentisini güçlendirdiği belirtilerek asgrai ücretin ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zam oranı Aralık ayında komisyonun toplanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı bildirildi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından açıklanan eylül ayı açlık sınırı da 7 bin 245 TL oldu. Asgari ücretin bu rakamın üzerinde bir seviyede açıklanması da söz konusu alternatifler arasında. Bu rakamlara göre de asgari ücrete yüzde 40’ın üzerinde zam yapılması bekleniyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön