16 / 04 / 2024

Asgari ücrette sürpriz dolar etkisi! Dövizdeki artış maaşlara yansıdı

Asgari ücrette sürpriz dolar etkisi! Dövizdeki artış maaşlara yansıdı

Asgari ücrete yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zam dolar kurundaki hareketlilik ve enflasyon nedeniyle 6 ayda alım gücünü kaybetti. Hükümetin asgari ücretliyi enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz açıklamalarının gölgesindeki maaşların akıbeti belli oldu. İşte dikkat çeken rakamlar..



Muhalefet kanadından asgari ücretin en az 10 bin lira olmasına yönelik çağrılar yapılmasına rağmen hükümetin Temmuz'da asgari ücrette nasıl bir artış sağlayacağı henüz netleşmedi. Enflasyondaki artışın asgari ücrete yansıtılması bekleniyor ancak yıllık bazda yüzde 73,50 olan artışın asgari ücrete nasıl yansıyacağı merak konusu.

Öte yandan yapılan bir araştırma asgari ücretlinin maaşının geçen yılki rakamına göre bu senenin altıncı ayında 26 dolar geriye düştüğü tespit edildi.

DW Türkçe'nin haberine göre; asgari ücretli çalışanın maaşı geçen yıla göre 26 dolar, uzman doktorun maaşı 159 dolar, polis maaşı 102 dolar ve öğretmen maaşı 77 dolar kayba uğradı.

1 Aralık'ta toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dördüncü toplantı sonrasında 16 Aralık'ta 2022 için asgari ücreti 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirledi Bu rakam Türk Lirası (TL) bazında yüzde 50'ye yakın bir artışa denk geldi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön