25 / 04 / 2024

Asgari ücrette işçinin kırmızı çizgisi 4 bin lira!

Asgari ücrette işçinin kırmızı çizgisi 4 bin lira!

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, ekonomik koşulların etkisi ile işçinin alım gücünün azaldığına dikkat çekti ve asgari ücrette sınırın ne kadar olacağını söyledi. Asgari ücret kararının 13 veya 14 Aralık tarihlerinde netleşeceğini aktardı.



Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, zam için temasların sürdüğünü belirterek 13 veya 14  Aralık tarihlerinde kararın açıklanacağını söyledi.

A Haber'de yer alan habere göre; Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022 yılına yönelik zam oranını belirleme çalışmalarına devam ediyor. Komisyon, 1-9 Aralık tarihleri arasında üç toplantı gerçekleştirdi.  Ancak yeni asgari ücret rakamında henüz uzlaşma gerçekleşmedi.

Komisyon, ağır işlerde çalışan bir asgari ücretlinin yaşam maliyetini 3 bin 567 Lira olarak belirlerken, yaklaşık 7,5 milyon asgari ücretliyi temsil eden Türk-İş, ilk kez rakam telaffuz etti.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, ekonomik koşulların etkisiyle işçinin alım gücünün düştüğüne dikkat çekerek 4 bin liranın altındaki bir asgari ücretin kabul edilemez olduğunu söyledi. Atalay, "Asgari ücrette işçinin kırmızı çizgisi 4 bin Lira'dır" dedi.

Asgari ücrette işçinin kırmızı çizgisi 4 bin lira!

TARİH DETAYI VERİLDİ

Asgari ücret artışı için temasların devam ettiğini belirten Atalay, uzlaşma ve karar toplantısı için önümüzdeki haftaya işaret etti. Kararın 13 veya 14 Aralık'ta kesinleşebileceğini belirtti.

Asgari ücrette işçinin kırmızı çizgisi 4 bin lira!

ASGARİ ÜCRETE VERGİ AYARI

Hükümet, asgari ücret artışının yarattığı maliyetin yükünü hafifletmek için işletmelere vergi ve prim desteği vermeyi planlıyor. Vergi ve 5 puan işçi primi indiriminde asgari ücret yüzde 31 artırılırsa 4 bin 194 lira, yüzde 34 artırılırsa 4 bin 284 lira, yüzde 37 artırılsa 4 bin 284 lira, 4 bin 373 lira olacak.

Asgari ücrette işçinin kırmızı çizgisi 4 bin lira!

ÜÇÜNCÜ TOPLANTIDAN ÇIKAN SONUÇLAR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantı için Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ev sahipliğinde sendika genel merkez binasında bir araya geldi. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, toplantı sonrası yapıtığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "2. toplantımızda belli analizler yapılmıştı. Komisyon olarak hesabı burada yaptık. Hacettepe parametreleriyle karşılaştırdık. TÜRK-İŞ ve TİSK'in itirazları var. Daha farklı ücretler belirliyoruz deniyor TÜRK-İŞ tarafından. TİSK 3100 olarak uygun buluyor. TÜRK-İŞ 3900 liranın altına düşmez diyor. Asıl asgari ücret teşvik konusunda komisyon önerisinde konusunda mutabakata varıldı. Gerçekleşmiş enflasyonu önerdi TİSK, TÜRK-İŞ ise refah payı ekleyelim dedi. Son toplantı tarihini kendi aramızda analiz edip belirleyeceğiz. Net bir tarih belirleyemedik."

Asgari ücret o tarihte açıklanacak!

Tüm gözler orada: Asgari ücret için dördüncü toplantı ne zaman?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön