27 / 04 / 2024

Asgari Ücret'te Türk-İş'in kırmızı çizgisi 4 bin TL!

Asgari Ücret'te Türk-İş'in kırmızı çizgisi 4 bin TL!

Şu ana kadar 2022 yılı asgari ücretinin ne olması gerektiği ile ilgili olarak herhangi bir rakam telaffuz etmeyen Türk-İş'ten konu ile ilgili ilk açıklama geldi. Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay, "Kırmızı çizgimiz 4 bin TL'dir" dedi.



Milyonlarca çalışanın merak ettiği ve araştırdığı asgari ücret zammında bekleyiş devam ediyor. Sputniknews'te yer alan habere göre, gözler şimdi Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun karar toplantısına çevrildi. Komisyonda işçileri temsil eden Türk-İş, ilk defa 2022 asgari ücret ile ilgili rakam telaffuz etti.

Asgari Ücret te Türk-İş in kırmızı çizgisi 4 bin TL!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun karar toplantısında Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay konuyla ilgili olarak, “İşçinin kırmızı çizgisi 4 bin liradır” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1-9 Aralık 2021 tarihleri arasında üç toplantı gerçekleştirdi. Fakat yeni asgari ücret rakamı ile ilgili olarak henüz uzlaşmaya varılamadı.

Asgari Ücret te Türk-İş in kırmızı çizgisi 4 bin TL!

Komisyon, ağır işlerde çalışan bir asgari ücretlinin yaşam maliyetini 3 bin 567 TL şeklinde belirlerken, yaklaşık olarak 7.5 milyon asgari ücretliyi temsil eden Türk-İş, ilk defa 2022 yılı asgari ücreti için rakam telaffuz etmiş oldu.

Asgari ücrette kim? Ne kadar zam istiyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön