26 / 04 / 2024

Aslan Bilgi: Ahmet Piriştina Meydanı yeniden düzenlensin!

Aslan Bilgi: Ahmet Piriştina Meydanı yeniden düzenlensin!

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’nın yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Bilgi, “Meydanın altı iki katlı otopark, üstü ise çay bahçesi ve kafelerle sosyal yaşam merkezi haline getirilsin” dedi




AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, vatandaşların yıllardır çektiği otopark ve sosyal yaşam alanı sorununa karşı çözüm önerdi. Narlıdere Belediyesi Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'nın altının iki katlı otopark, üstünün ise çay bahçesi ve kafeteryalarla sosyal yaşam alanlarına dönüştürülmesi önerisinde bulunan Bilgi, "Bu önerimiz hayata geçerse, Narlıdere hem otoparka hem de sosyal yaşam alanlarına kavuşur" dedi. 


'İstemezükçüler toplanıyor' 


Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'u, sosyal belediyecilik yapmaya çağıran Aslan Bilgi, "Sayın Batur müteahhitlik ve inşaatçılıkla uğraşacağına biraz sosyal belediyecilik yapsın. Narlıdere artık inşaattan bıktı. İlçede her yer beton yığını haline dönüştü. Narlıdere halkı, artık rahat nefes alacak yer arıyor. İnsanların ilçe merkezine geldiklerinde ailecek oturacakları bir sosyal yaşam alanı yok. Alışveriş yaparken insanların araçlarını park edeceği bir otopark yok. Tuvalet bile yok. Narlıdere'de koskoca meydan beton yığını halinde duruyor. Belediye burada insanları sadece 'istemezük' demeleri için toplamaya çalışıyor. Halbuki Narlıdere halkına hizmet verecek bir alan oluşturulması lazım" diye konuştu. 


Kent trafiği rahatlar 


Mithatpaşa Caddesi'ndeki otopark sorunundan en çok esnafın etkilendiğini belirten Başkan Bilgi, "Artık mekanlar bile otopark sorunu yüzünden iş yapamaz hale geldi. Buraya gelen vatandaşlar araçlarını park edemedikleri için mekanlardan alışveriş yapamıyor. Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'nın altı otopark olursa hem kent trafiği rahatlar hem de insanlar alışverişini gönül rahatlığıyla yaptıktan sonra gelip buradaki sosyal tesislerde çoluğu çocuğu ve ailesiyle oturarak hoşça vakit geçirme imkanına sahip olur. İsteyen burada misafirini ağırlayabilir. Ama şimdiki durumda hiçbir şekilde bu meydandan yararlanamıyoruz" dedi. 


"Narlıdereliler yeşili yeterince kullanamıyor"


Narlıdere'nin son yıllarda inşaatlarla beton yığını haline geldiğini ve ilçe halkının vakit geçireceği sosyal alanların kalmadığını belirten Bilgi, "Narlıdereliler ne sahili ne de yamaçlardaki yeşil alanları kullanabiliyor. Her yer inşaat ve beton yığını haline geldi. Başkan Abdül Batur biraz rant kaygısından kurtulup sosyal yaşam alanları oluşturmalı. İnsanlar müteahhitlik değil sosyal belediyecilik örnekleri görmek istiyor. Ama malesef vatandaş unutuldu" dedi.



Yeni Asır




Geri Dön