19 / 03 / 2024

ATAA Derneği'nin Cerablus'taki 260 konutunun yapımı tamamlandı!

ATAA Derneği'nin Cerablus'taki 260 konutunun yapımı tamamlandı!

ATAA İnsani Yardımlaşma Derneği, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör saldırılarından temizlenen Cerablus'ta yürütülen proje kapsamında ilk etapta tamamlanan 260 konutu hizmete açtı



ATAA İnsani Yardımlaşma Derneği, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı'yla terör saldırılarından temizlenen Cerablus ilçesinde devam eden projede ilk etapta tamamlanan 260 konutun açılışını gerçekleştirdi. 

ATAA Derneği nin Cerablus taki 260 konutunun yapımı tamamlandı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ATAA Derneği, kuruluşunun 8. yılında, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Cerablus'ta 2019 yılında inşasına başlanan ve toplam 800 konuttan meydana gelen "Üçüncü ATAA Konut Sitesi" projesinin ilk etabını tamamladı.

Toplam 260 konut, bir cami, bir okul, bir klinik ve bir çarşıdan oluşan projenin ilk etabında, çocuklar için oyun parkları ile site sakinlerine temel hizmetler sunacak idari bina da bulunuyor.

Açılış törenine Gaziantep Vali Yardımcısı Rızvan Eroğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vasıf Munis, Gaziantep AFAD Müdürü Bekir Şen ve birçok yerel ve resmi kurumdan temsilci katılım sağladı. 

ATAA Derneği nin Cerablus taki 260 konutunun yapımı tamamlandı!

ATAA Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Akta, açılışta yaptığı açıklamada, "Toplamda 800 konuttan oluşan projemizin ilk etabının açılışını yapıyoruz. Bölgede istikrarlı ve sürdürülebilecek bir yaşam ortamı sağlamaya çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Konut projesinde yaşam standartlarını düşürmemeye çalıştıklarından bahseden Akta, "Proje tamamlanınca spor alanlarımız, çocuklar için de parklarımız olacak." ifadelerini kullandı. 

Ana merkezi İstanbul'da bulunan ATAA Derneğinin bu zamana kadar 2 bin 168 konutun yapımını tamamladı. 

Cerablus'ta yetim ailelerine konut yardımı!


Geri Dön