20 / 04 / 2024

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

Ataköy sahilindeki dev arazi TOKİ park olacak!

TOKİ, Ataköy’de mülkiyeti kendisine ait olan 60 bin metrekarelik Baruthane arazisinin imar planını iptal ederek halka açık park yapacak.



Sahil yolunun Ataköy bölümünde yeşil kalmış nadir alanlardan birisi olan gösterilen tarihi Baruthane arazisindeki gayrimenkul projesi,  TOKİ  tarafından iptal edildi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre mülkiyeti TOKİ’de olan ve 2010 yılında yapılan ihale ile özel sektöre devredilen alanın "TOKİ Park" adıyla halka açık park yapılmasına karar verildi. 

Böylelikle alandaki tarihi binaların da restore edilmesi kararlaştırıldı. İçinde tescilli tarihi binaların da bulunduğu arazi TOKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ortaklığıyla hayata geçirilecek. 

564 ada 160 parselde yer alan, günübirlik turizm ve rekreasyon alanı olarak kiralanabilir yeşil alana çevrilen alandaki çalışmalar için İBB ile TOKİ arasında protokol de imzalandı. 

İBB, 25 yıllığına kiraladığı arazide restoran ve sosyal tesisler açacak. Ayrıca park ve rekreasyon alanı TOKİ Park olarak isimlendirilecek. Parkın idaresi de belediyeye ait olacak.
 


Geri Dön