26 / 04 / 2024

Ataköy'e Nike Otel açılıyor!

Ataköy'e Nike Otel açılıyor!

 TOKİ'nin istanbul Ataköy'de satışa çıkardığı arazinin en küçüğünü satın alan Rus yatırımcılar, burada Nike Otel adıyla 5 yıldızlı bir tesis kuruyor. Otel, katların üzerinde yükselen sürat teknesi görünümünde olacak



Geçen yıl Ataköy halkının tepkisine rağmen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKl) tarafından istanbul Ataköy kıyı şeridinde satışa çıkarılan 3 araziden en küçüğünü alan Ruslar burada yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla otel yapacak. Nike adıyla kurulacak 5 yıldızlı otel, sürat teknesi görünümünde olacak.  TOKİ  tarafından geçen yıl ihalesi yapılan Bakırköy Ataköy'deki 11 bin 950 metrekarelik turizm ve rekreasyon alanına yaptığı 65.7 milyon liralık teklifle dikkatleri üzerine çeken Bosphorus Otelcilik ve Yatırım'm sahipleri arasında Rus yatırımcılar da bulunuyordu. İhalenin yapıldığı 2009 yılının Aralık ayından sonra önce İstanbul'daki ofisini açan şirket, ardından Ataköy'de nasıl bir proje hayata geçirebileceği konusunda çalışmalara başladı. Konuyla ilgili olarak Marmara Denizi'ne sıfır olarak inşa edilecek 5 yıldızlı otelin adı, Nike olarak belirlendi. 46.6 milyon TL'ye mal olacak otelde 604 yatak bulunacak. Otelin 300 odasının bulunacağı öngörülüyor. Tasarım çalışmaları biten otelin mimarisi de dikkat çekiyor. Yapılan çalışmalarda ortaya çıkan ilk resimlere göre modern bir mimariyle yapılacak olan otel, katların üzerinde yükselen bir sürat teknesini andıracak.
Otel tamamlandığında 15 kişiye istihdam sağlayacak. Rusların sıfırdan hayata geçireceği Nike Otel için harcayacakları para araziyle birlikte 112 milyon lirayı bulacak.

TOKİBAşžKA YAPMAMIşžTI
Bosphorus Otelcilik ve Yatırım adıyla Haziran 2009'da istanbul Ticaret Odası'na başvuran şirketin ihaleyi almasından sonra TOKİ Başkanı Bayraktar, 'Önemli olan parayı vermeleri. Türk, Rus, Amerikan ayrımı yapmam' demişti.

Sahipleri arasında Rusların bulunması dikkat çeken Bosphorus Otelcilik'in hisse dağılımının ihale aşamasında   değiştirildiği gündeme gelmişti. 4 Haziran'da kurulan şirketin ilk ortakları arasında Kamil Benli, Tavabir Chikayev ile Nermin Chikayeva vardı. Ancak, hisseler ihaleden iki gün önce el değiştirdi ve Rostilav Gurevich ile Tavabir Chikayev'e geçti. Böylece Nermin Chikayeva ile Kamil Benli'nin hiç hissesi kalmadı. şžirketin bugünkü ortakları ise Rostislav Gurevich ile Tarık Celaloğulları.
Habertürk/Ünsal Ereke


Geri Dön