19 / 04 / 2024

Ataşehir imar iskan blokları TOKİ tarafından yenilenecek!

Ataşehir imar iskan blokları TOKİ tarafından yenilenecek!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince İstanbul Kayışdağı Caddesi'nde gerçekleştirilen Ataşehir İlçe Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayışdağı Caddesi'nde düzenlenen AK Parti Ataşehir İlçe Mitingi'nde, 57 bin kişinin yaşadığı Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, Mevlana mahallelerindeki mülkiyet sorununu da çözüme kavuşturacaklarını, Yenişehir Mahallesi'nde imar iskan bloklarındaki bin 72 dairenin  TOKİ  tarafından yenileneceğini, resmi sürecin başlatıldığını dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Esatpaşa'daki TOKİ'ye ait arsaların üzerinde binası olanların TOKİ'yle yaşadığı sıkıntıların da çözüme kavuşturulacağını söyleyen Erdoğan, "Yeni Çamlıca, Mevlana, Mimar Sinan, Ferhatpaşa, Kayışdağı, İnönü, İçerenköy, Çamaşırcı Deresi, Mustafa Kemal Mahallesi ile Aşık Veysel Mahellesi'nin imar planlarını çıkarıyor, böylece İçerenköy'ün imarını tamamlıyoruz." diye açıklama yaptı. 

Kadıköy Halini Tuzla'ya taşıyacaklarını ifade eden Erdoğan, "Buraya yeraltı otoparkı, hükümet konağı, 30 bin metrekarelik yeşil alan, 50 bin metrekarelik şehir meydanıyla muhteşem bir eser kazandıracağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Erenköy Gümrüğü ile İETT garajlarını kaldırıyor. Yerine 300 bin metrekarelik bir millet bahçesini inşa ediyoruz. Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nin yan tarafındaki 180 bin metrekarelik araziyi hazineye devrettik. İnşallah buraya da bin 200 yataklı bir devlet hastanesi yapacağız, mevcut yetmiyor." değerlendirmesini yaptı.

Ataşehir’in imar sorunu çözüldü!


Geri Dön