26 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinin ihalesi yargıya taşındı!

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinin ihalesi yargıya taşındı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde atatürk Havalimanı'nı ve Atatürk Havalimanı ihalesinin yargıya taşınmasını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...



İMAR PLANINA AYKIRI DENİLDİ

Mimarlar Odası'nın açtığı davada, TOKİ'nin 29 Nisan tarihinde  pazarlık usulüyle gerçekleştirdiği millet bahçesi ihalesinin imar planlarına aykırı olduğunun aktarıldığını ifade eden Çiğdem Toker, imar planlarında halen havalimanı olarak göründüğünün ve bunun değiştirilmediğinin belirtildiğini ifade etti. 

Atatürk Havalimanı na yapılacak millet bahçesinin ihalesi yargıya taşındı!

Çiğdem Toker, yazısında şu açıklamalarda bulundu:

"Mimarlar Odası, dava dilekçesinde bu konuya mercek tutuyor: Atatürk Havalimanı'nın kamuoyu önünde gerçekleşen pist kırma kastedilerek bu yolla, kamu yatırımının kullanılamaz hale geleceği vurgulanıyor. Tam da bu nedenle idarenin savunmasının alınmadan yürütmenin durdurulması kararı verilmesi talep ediliyor. (Dilekçede, ihaleyi bu köşeden kamuoyuna duyurduğumuz 9 Mayıs 2022 tarihli yazıma atıfta bulunuluyor.)

TOKİ'nin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesinin mevzuata aykırı bir biçimde kamuya duyurulmadığının da altı çiziliyor dilekçede. Teknik verilerin bu sebeple detaylarıyla mahkemeye sunulamadığı kayda geçirilerek, ihaleye ilişkin dosyanın TOKİ tarafından mahkemeye sunulması isteniyor."

ABD'de yeni konut satışları pandemiden beri en düşük seviyeye geriledi!

Yabancıya konut satışı yeniden TBMM'de! 2 yıl durdurulsun teklifi!

Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Temmuz ayı maaşı ortaya çıktı!


Geri Dön