19 / 04 / 2024

Atatürk Kültür Merkezi 2021'de tamamlanacak!

Atatürk Kültür Merkezi 2021'de tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen sanatçı ve sporcular ile iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı, "2021 yılında Taksim'deki eski adıyla AKM'yi inşallah opera binası olarak yetiştirmiş olacağız" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen sanatçı ve sporcular ile iftar programında bir araya geldi.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan haberde; iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nin 2021 yılında tamamlanmış olacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Taksim'de de İstanbul'un şanına yakışan bir opera ve kültür merkezini inşa ediyoruz. Fevkalade bir durum olmazsa 2021 yılında Taksim'deki eski adıyla AKM'yi inşallah opera binası olarak yetiştirmiş  olacağız. Somut olmayan kültürel miras listelerinde temsil edilmeyen ülkemiz bugün 17 başlıkta bu listelerde yer alıyoruz. Bu listede dünyada beşinci sırada yer alıyoruz. Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Kültür Merkezi'nde bulunan külliye içindeki kütüphanemiz 3-4 ay içerisinde Rami Kışlası'nda herhalde birkaç yılımızı alacak. İstanbul 6 milyon cilt kitaba hitap edecek."


AKM'nin temeline beton dökülüyor!


 

 

34 şehirde 750 bin kapasiteli stad inşa edilecek

Türkiye'nin spor tesisi bakımdan gerçekten iftihar verici seviyeye yükseldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye genelinde 863 büyük spor salonumuz var. 34 şehrimizde uluslararası standartlarda toplamda 750 bin seyirci kapasiteli 37 stadyum yapmak için kolları sıvadık. Hem sporcu yetiştirme hem de başarılı sporcularımızı destekleme konusunda pek çok programı devreye aldık. Uluslararası alanda başarı kazanan sporcularımıza sahip çıkıyoruz. Yaptığınız iş yanında özel hayatınızda oturmanız, kalkmanız, konuşmanız, tercihlerinizle büyük kitleleri etkileyebiliyorsunuz" dedi. 

 


Geri Dön