19 / 04 / 2024

Atatürk Öğrenci Yurdu 5 yıldızlı otel konforunda inşa edilecek!

Atatürk Öğrenci Yurdu 5 yıldızlı otel konforunda inşa edilecek!

Yarım asırlık ömrünü tamamlayan Cevizlibağ'daki Atatürk Öğrenci Yurdu yıkılarak yerine yenisi yapılacak. 2013-2014 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanan yurt, beş yıldızlı otelleri aratmayacak donanıma sahip olacak.



3 bin 780 öğrenciye hizmet verecek yurtta, engelli öğrencilere özel oda, kütüphane, sinema ve spor salonları da yer alacak.Kırk yılı aşkın süredir öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayan İstanbul Zeytinburnu Cevizlibağ'daki Atatürk Öğrenci Yurdu, beton ömrünü tamamladığı için yıkılıyor. İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık (İSMEP) projesi kapsamında eski yurdun yerine inşa edilecek yurtla ilgili bilgi veren Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) İstanbul Bölge Müdürü Dr. Cemil Bağlama, yeni yurdun 5 yıldızlı otel konforunda olacağını söyledi. Yeni yapılacak yurtta engelli öğrencilere yönelik özel odaların da yer alacağını bildirdi. Bağlama'nın verdiği bilgilere göre, 2013-2014 eğitim-öğretim yılına yetişmesi planlanan yurtta öğrencinin konforu için her şey düşünülmüş. Yurtta 1 kütüphane binası, yemekhane, kantin, bilgisayar, bilardo, sinema, spor salonları, PTT, ATM merkezleri, açık spor sahaları yer alacak. Havuzlu bir meydan yapılacak olan kampüste, yürüyüş parkurları, toplanma ve aktivite amaçlı bir amfi de bulunacak. Öğrencilere otel konforunda hizmet verecek olan yurt toplam 75 milyon liraya mal olacak. Yurtta bir ve üçer kişilik odalar olacağını belirten Cemil Bağlama şunları kaydetti: "42-45 metrekarelik odalarda tuvalet, duş, öğrencilere bireysel çalışma masası, giysi dolabı imkanlar bulunuyor. Odaların tasarımında mini buzdolabından, duvara monte TV'ye kadar her türlü ihtiyaç düşünülerek gerekli altyapı oluşturulacak. Öğrenci odalarına kartlı sistemle giriş yapılabilecek. Toplam 5 blok halinde 108 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yurt bittiğinde 3 bin olan öğrenci kapasitesi 3 bin 780'e yükselecek."

Atatürk Öğrenci Yurdu'yla ilgili YURTKUR İstanbul Bölge Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde görsel bir sunum bulunuyor. İsteyen herkes www.istyurtkur.gov.tr adresinden yurdun binalarından sosyal tesislerine, oda yapılarından kütüphanesine birçok çalışmayı üç boyutlu olarak görebiliyor.

DERVİŞ GENÇ/Zaman


Geri Dön