27 / 04 / 2024

Atilla Yeşilada'dan dolar hakkında kritik yorum

Atilla Yeşilada'dan dolar hakkında kritik yorum

Ekonomist Atilla Yeşilada, BDDK düzenlemesinin ekonomiyi kur şokundan en fazla ağustosa kadar kurtarabileceğini ifade etti.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) şirketleri döviz tutmaktan vazgeçirmeyi hedefleyen kararı, yıl başından bu tarafa %24 değer kaybetmiş olan Türk lirasına uzun süreli destek veremedi. Serbest piyasa ekonomisine müdahale olarak yorumlanan düzenlemenin akabinde hafta başında üç hafta önceki seviyelerine gerileyen USD tekrar yükselişe geçti.

Döviz Açığı Çok Büyük 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun kredi kısıtlama kararlarını Sözcü Gazetesi'nden Mehtap Özcan Ertürk'e değerlendiren Ekonomist Atilla Yeşilada, bu düzenlemenin ekonomiyi kur şokundan en fazla ağustosa kadar kurtarabileceğini ifade etti. Yeşilada, “Sonra tekrardan2021 Aralık'ta gösterime giren filmin 2. perdesi... Çünkü sistemde oldukça yoğun döviz bir açığı var. Dışarıdan döviz gelmiyor, bir türlü getirilemiyor. Erdoğan'a ve geleceğe dair güveni kalmayan vatandaş sürekli alıcı. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu, sistemdeki dövizi elden ele gezdirerek adeta top çeviriyor. Kıyamet gününü ertelemeye çalışıyor” yorumunda bulundu.

Atilla Yeşilada dan dolar hakkında kritik yorum

Türkiye'de ekonomi politikasını artık Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun yönettiğinin altını çizen Yeşilada, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin finansal istikrarı destekleyici önlemlerin devam edeceğine yönelik açıklamalarına değinerek “Bunun meali çok açık. Her sabah uyandığımızda BDDK'nın kredi aktarım mekanizması ve bankacılık sistemi üzerinden farklı bir finans dışı sektörde serbest piyasanın işleyişine müdahale edildiğine tanık olacağız” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön