23 / 04 / 2024

Avcılar İnşaat çıtasını yükseltiyor!

Avcılar İnşaat çıtasını yükseltiyor!

25 yıl önce Hikmet Avcı tarafından kurulan Avcılar inşaat, her geçen gün çıtasını yükseltiyor. Bugün idris Avcı başkanlığında başarılı projeleri hayata geçiren şirket, Bornova ve Bayraklı'daki konutlarıyla göz dolduruyor.



Yapı sektöründe hızla büyüyen Avcılar İnşaat, 25'inci kuruluş yılını kutluyor. Bornova ve yeni kent merkezi Bayraklı'daki projeleriyle dikkat çeken Avcılar, 'Modernizmin mimarı' sloganıyla vatandaşları, her türlü ihtiyacını karşılayabileceği konutlara kavuşturuyor. 


2005'te 35 yaşındaki İdris Avcının koltuğa oturmasıyla daha da gençleşen ve dinamikleşen şirket. 

İzmirlilerin hayallerini inşa ediyor. Sloganlarının modern İzmir'den doğduğunu söyleyen İdris Avcı. 

mimaride modernlik noktasında geri kalındığını ve o boşluğu doldurduklarını söyledi. Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı projelerini, kentsel dönüşümü ve işçi güvenliğine verdikleri önemi anlattı. 


25 yılda İzmir'e neler kazandırdınız? 


52 tane Atatürk Stadyumu, iki Kordon ve üç Adnan Menderes Havalimanına eşdeğer alan inşa ettik. 3 bin 250 konut ve 435 işveliyle toplamda 415 bin metrakare alana sahip projeleri başarıyla tamamladık. İler yıl birden fazla konut ve ticari ünite projemiz var. 

Yıllık değil, 10-15 yıllık planlar yapıyoruz. 


Özellikle son yıllarda daha çok yükselişe geçtiniz... 


Şirketin yapısı artık daha genç ve dinamik. Teknolojiye. yeniliklere, çağa daha kolay adapte olduk. Özellikle de son dört yıldır çok iyiyiz. Her yıl çıtamızı daha yükseltiyoruz. Tüm dünyadaki fuarlara katılıyoruz. Hem yurtiçinde îti, hem yurtdışında aktifiz. 


Neden Bornova ve Bayraklı? 


Yeni kent merkezi Bayraklı oldu artık. Bu yatırımcıyı da cezbediyor. Bornova da üniversite bölgesi ve bu iki yere çok hakimiz. Vatandaşı, yatırımcıyı tanıyoruz. 


Gökdelen projeleriniz de var... 


Bu yıl bir ikiz kule yapacağız. 

Bayraklı'da birinci kattan itibaren denizi gören bir lokasyonda güzel bir proje. 

Altında da şık. minyatür diyebileceğimiz alışveriş merkezi olacak. Bir tane de 2016'da başlayacağımız gökdelen var. isimleri henüz belli değil. Herhangi bir üniversiteyle anlaşıp reklamcılık bölümüyle bir yarışma düzenleyeceğiz. Projenin ismini böyle yaratmayı planlıyoruz. Öğrencileri ticari hayata hazırlamayı da amaçlıyoruz. 


Kentsel dönüşüm nasıl yürümeli? 


Kentsel dönüşüm eşittir kentsel tasarım. Asla binayı yıkıp bir daha yapmak olarak görmüyoruz. 

Yıkılan alanın yanma bütün insani ihtiyaçları içinde barındıran, altyapısı daha modern ve sosyal donatıları daha yüksek alanlar yapılırsa kentsel dönüşüm olduğu kanaatindeyiz. Ancak maalesef hem İzmir'de hem Türkiye'de bu şekilde olmadığını görüyoruz. İzmir'de bakanlığın belirlemiş olduğu beş riskli alan var. Bence modern, yeni yapılmış binalar hariç izmir'in tamamı dönüşüme konu. Merkeze doğru bir yoğunlaşma var. Bu durum gerek genel yönetimlerle gerek biiyiikşehir noktasında gerekse bakanlık ayağında masaya yatırılmalı, izmir elekten geçmeli. Bununla birlikte planlar da doğru yapılmalı. 

Soma'da biliyorsunuz bir maden faciası yaşadık. Millet olarak kaza olmadan önlem almıyoruz maalesef ama biz buna hep önem verdik. 


Ciddi bir bütçe ayırıyoruz ve işçi güvenliğinden asla ödün vermiyoruz. Biz insanların yaşaması için alanlar yapıyoruz. O insanların yaşaması için alanları üretirken bizim çalışanlarımızın da yaşaması, hayatta kalması gerekiyor veya engel sahibi olmaması gerekiyor. Bu noktada ciddi bir yatırımla iş güvenliğimizi en üst seviyede tutuyoruz. 

Kendi bünyemizde iş güvenliği uzmanlarımız, işyeri ekibimiz, işyeri sağlık personelimiz var. 

A sınıfı ve C sınıfı uzmanlarımız var diyebiliriz. 

Gece bekçisi dahil 24 saat bütün şantiyelerimiz denetleniyor ve bütün raporlar günlük, haftalık, aylık olarak bize getiriliyor. 


Cadde Teras: Ege Üniversitesi ve Forum Bornova'ya yürüme mesafesinde. 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşuyor. Avcılar Office: Yeni kent merkezinin kalbinde. Tamamı ticari ünite ofis. Bu proje kentsel dönüşüm konusunda örnek olacak. 17 Ağustos depreminin yıldönümünde dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yıkım töreni yaptık. Avcılar Prestige: Mart ayında lansmana çıkmayı planlıyoruz. Bu da kentsel dönüşüm projemiz. 190 gecekonduyu yıktık. 

Yeşilova'nın tam girişinde yer alıyor. 2+1'den 4+1'e kadar değişik daire tiplerini içinde barındıracak. Önemsediğimiz projelerimizden bir tanesi çünkü yüzölçümü olarak büyük. Bütün ihtiyaçları içinde barındırabilecek bir metrekareye sahip. 


Avcılar Suites: Osmangazi bölgesinde. 35 metre yola cepheli. 28 tane çok özel bağımsız bölümden oluşan sosyal donatısı çok fazla olan, daha geniş mekanların bulunduğu bir proje olacak. Bölgeye modern ve estetik bir dokunuş sağlıyor. 

Avcılar Life: Yeşilova ve Çamdibi'nin kesiştiği noktada bulunuyor. Bu yıl sonunda tamamlanacak ve teslim edilecek. Toplam 50 konuttan oluşuyor. 




Geri Dön