26 / 04 / 2024

AVM kiraları TL'ye çevrilecek mi?

AVM kiraları TL'ye çevrilecek mi?

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, dolar üzerinden ödenen AVM kiralarının TL'ye çevrilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gülal, AVM yetkilileri ile görüşmelerini sürdürdüğünü söyledi.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Pierre Cardin, U.S. Polo ve Cacharel gibi markaları bünyesinde bulunduran Aydınlı Grup'un finansal verilerini, basın toplantısında gazetecilerle paylaştı.

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, toplantıda konuştu. Gülal, Gülal, "Aydınlı Grup'ta 2017 yılını cirosal bazda yüzde 21 artırarak 1,1 milyar liradan 1,3 milyar liraya çıkardık. İhracatımızı da yüzde 21 yükselterek 211 milyon liradan 254 milyon liraya ulaştırdık. 2017'de geçmiş dönemlerde yüzde 19,25 olan EBITDA değerini yüzde 22,04 ile kapatan Aydınlı Grup, 2017'de toplam 54,5 milyon lira kurumlar vergisi ödemesi ile sektöründe ilk beş kuruluşun içinde yer aldı." dedi.

Grubun TMSF'ye ataması sonrası herhangi bir sorun yaşamadığını söyleyen Gülal, "Bugün itibarıyla 44 ülkede toplam 602 mağazamız var, 74 yeni mağaza açmışız. 602 mağazanın 325'i yurt içinde, 277'si ise yurt dışında bulunuyor. Yani biz hem ciro olarak, hem mağaza sayısı olarak, hem istihdam olarak Aydın Grup'u büyüttük. Bu manada başımız dik. İhracatla ilgili yeni pazar arayışındayız" dedi.

Dolar üzerinden ödenen AVM kiralarının TL'ye çevrilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Gülal, yöneticilerinin AVM yetkilileri ile görüşmelerini sürdürdüğünü, kur artışından herkes gibi kendilerinin de olumsuz etkilendiğini söyledi.

Firma, kurum, şirketler için ne gerekiyorsa yaptıklarını belirten Gülal, "Biz talep ediyoruz tabi ama burada AVM yetkilileri biraz tereddütlü davranıyorlar. Ama şu bilinsin ki artık bu şirketler bir FETÖ şirketi değil. Bu yüzden marka lehine ne gerekiyorsa onu yapıyoruz." dedi.


Geri Dön