25 / 04 / 2024

AVM yönetimleri kira bedellerinde indirim yapmalı! 

AVM yönetimleri kira bedellerinde indirim yapmalı! 

Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, koronavirüs salgınında AVM çalışanlarının büyük riskte olduğunu belirtti. Alemdar, AVM yönetimlerinin bu dönemde mağazaların kira bedellerinde indirime gitmesi gerektiğini söyledi...



Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının çalışma yaşamını olumsuz etkilediğini ifade ederek, "Yaşadığımız sürecin maliyeti, çalışanlara yüklenmemeli. Ortaya çıkan maliyet karşısında hükümet, işçi ve işveren, taşın altına eşit şekilde elini koymalı" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Alemdar, yaptığı yazılı açıklamada, dünyayı etkileyen koronavirüs karşısında alışveriş merkezi (AVM) çalışanlarının büyük risk altında olduğuna dikkat çekerek korunmak için acil ilave önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Koop-İş Sendikası olarak, uluslararası mağazalar zincirlerinde örgütlü olduklarını hatırlatan Alemdar, üyeleri başta olmak üzere, AVM'lerde çalışanların hastalığa yakalanma kaygısı olduğunu belirtti. 

AVM'lerde isteyen mağazaların 12:00-20:00 saatlerinde arasında çalışmasına yönelik bir tavsiye kararı alındığını ama bunun uygulanmadığını ifade eden Alemdar, şu şekilde konuştu: 

"AVM'lerin çalışma saatleri, 12.00-20.00 olarak düzenlenmeli. Tek vardiya çalışma olarak yapılması, daha kısa bir süre boyunca, daha az sayıda insanın bir araya gelmesini sağlayacak, oldukça riskli alanlar olan AVM'lerde hastalık yayılma olasılığını düşürecektir. AVM ve mağazalarda çalışan işçilerin virüsten korunması için gereken önlemlerin bir an önce alınması gerekmektedir. Çünkü insan sağlığı her şeyden daha değerlidir."

"Hükümetten istihdamı koruyacak önlemler bekliyoruz"

Alemdar, koronavirüsün çalışma yaşamını olumsuz etkilediğini belirterek, "Yaşadığımız sürecin maliyeti, çalışanlara yüklenmemeli. Ortaya çıkan maliyet karşısında hükümet, işçi ve işveren, taşın altına eşit şekilde elini koymalı" ifadelerini kullandı.

Çalışanlar kadar, işverenleri de düşündüklerine dikkat çeken Alemdar, AVM yönetimlerinin bu dönemde mağazaların kira bedellerinde indirime gitmesi gerektiğini, işletmelerdeki olası zararların istihdamı da olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.

Koronavirüsün hem işçiler hem de işverenler için ekonomik mağduriyetlere yol açmaması gerektiğini vurgulayan Alemdar, hükümetten istihdamı koruyacak önlemler almasını beklediklerini dile getirdi. 

AVM kiralarında yüzde 50 indirim beklentisi! 

AVM sektörü kiraların ertelenmesini talep ediyor! 

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı 155,11 metrekareye çıktı!


Geri Dön