26 / 04 / 2024

AVM’lerde ibadethane olacak mı?

AVM’lerde ibadethane olacak mı?

ALIŞVERİŞ merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren tasarı, TBMM Sanayi Komisyonu’nda 18 saat süren görüşmelerin ardından dün kabul edildi. AVM’lerde ibadethane olacak mı? İşte cevabı...



ALIŞVERİŞ merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren tasarı, TBMM Sanayi Komisyonu’nda 18 saat süren görüşmelerin ardından kabul edildi. Tasarının Genel Kurul’da bulunan Bütçe Kanunu’nun ardından Genel Kurul’da görüşülmesi ve yılbaşından önce yasalaşması hedefleniyor. 


Tasarının görüşmelerine, alışveriş merkezlerinde alkollü satış muafiyeti tanınması tartışmaları ile TESK Başkanı Palandöken’in, “Bu yasayı bir an evvel bu gece bağlayalım” sözleri damgasını vurdu. CHP’li Mehmet Ali Susam, ibadethanelere, okullara 100 metre mesafede olan küçük işletmelere alkol satışı yasağı uygulandığını, ancak tasarıda alışveriş merkezleri için bu zorunluluğun uygulanmayacağını ifade etti. Susam, sıra büyük işletmelere gelince, iktidarın bu konularda da muafiyet sağladığını savundu. 

 

Tasarıdan çıkarıldı

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli alışveriş merkezlerine ibadet yeri açma zorunluluğu getirdiklerini, bu muafiyeti uygulamamaları halinde bütün alışveriş merkezlerinin kapatılması gerekeceğini söyledi. Canikli ayrıca, “ibadethane” ile “ibadet yeri” arasında fark olduğunu, alışveriş merkezlerinde “ibadet yeri” bulundurma zorunluluğu getirdiklerini belirterek, “Küçük bir bakkalda bir seccadenin serildiği yer de ibadet yeridir” dedi. Nurettin Canikli, kanunun “ibadethane” kavramını kullandığını ancak alışveriş merkezlerinde “ibadethane” değil, “ibadet yeri” olması nedeniyle bu kapsama girmediğini ifade etti. Madde tasarıdan çıkarıldı. 


Vatan


Geri Dön