25 / 04 / 2024

AVM'lere yeni düzenleme!

AVM'lere yeni düzenleme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezleri (AVM) ve zincir marketlere ilişkin kuralları belirleyen yasa teklifi çalışmalarına hız verilmesini istedi. Peki bu teklifte neler var? AVM'lerin açılma şartları değişecek mi? İşte ayrıntılar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezleri (AVM) ve zincir marketlere ilişkin kuralları belirleyen yasa teklifi çalışmalarına hız verilmesini istedi.

Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; devlet tarafından küçük esnafın korunması amacıyla harekete geçildi. Buna göre zincir market ve AVM'lere ilişkin önemli adımlat atılacak. 

AVM lere yeni düzenleme!

Bakanlık temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, ilgili milletvekilleri gelecek günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında bir toplantı gerçekleştirecek. Konu bütüh ayrıntılarıyla değerlendirilecek. Düzenlemenin daha sonra Meclis gündemine getirilmesi ve AK Parti grubunda incelenip yasalaştırılması öngörülüyor.

Hazırlanan ve toplantıda değerlendirilecek taslaktaki düzenlemelerin bazıları şu şekilde:

AVM lere yeni düzenleme!

PAZAR GÜNÜ KAPALI OLACAK MI?

Küçük esnafın ve çalışanların korunması kapsamında zincir marketler pazar günleri saat 11'den erken açılamayacak. 

Pazar günleri zincir marketlerinhiç açılmaması da gümdem detaylarından. 

Haftanın bir günü AVM'lerin kapalı olmasının ise Kovid-19 salgını sürecinde yaşanan sorunlar sebebiyle bir süre ertelenebileceği belirtiliyor. 

AVM lere yeni düzenleme!

AVM'LER ARASI 5 KİLOMETRE

Yeni açılacak AVM'ler arasında 5 kilometre mesafenin bulunması gündemde yer alıyor. 

Nüfusu 2 binden düşük olan yerlerde zincir market açılmasına izin verilmeyecek. Böylece köy bakkallarının kapanması engellenecek. 

AVM lere yeni düzenleme!

Nüfus kriterine göre zincir marketlerin açılmasına da sınırlandırılma getirilmesi değerlendiriliyor. Şöyle  ki, bir zincirin her 5 bin nüfusta bir market açabilme hakkı gibi. Böylece bazı alanlarda 100 metre ara ile aynı zincirin marketlerinin açılmasının engelleneceği belirtiliyor.

AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemesi geliyor!

AVM sektörünü bu yıl ne bekliyor? 


Geri Dön