26 / 04 / 2024

AVM’lerin ortak alanları hizmete açılmayacak!

AVM’lerin ortak alanları hizmete açılmayacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısında normalleşme takvimi gündeme geldi. Toplantıda, AVM’lerin vaka sayısının az olduğu şehirlerden başlanarak açılması ihtimali de değerlendirildi...



Pazartesi günü gerçekleşen Bakanlar Kurulu ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye için tünelin ucundaki ışık göründü” sözleriyle açıkladığı normalleşme eylem planları gündeme getirildi. Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre; Oktay’ın koordinasyonunda 16 bakanlığın ayrı ayrı gerçekleştirdiği çalışmalarda sunumlar videokonferansla toplanan kabinede gerçekleşti. Bu durumda, Türkiye'de iller bazında ve kritik sektörlerde normalleşmeye dönük tüm planlar tamamlanacak. Bakanlıkların ayrı ayrı hazırladığı normalleşme planı, 100 günlük icraat programına benzer şekilde ülke geneline, sektörlere ve illere yönelik yol haritasını içerecek. Erdoğan’ın açıklayacağı planın tüm uygulama aşamaları takvime bağlanacak. Bu dönemde öncelik ekonomiye, ticarete, turizme ve gıdaya sunulacak.

BAYRAMIN SON İKİ GÜNÜ BELLİ DEĞİL

Ramazan Bayramı’ndan sonra hayata geçirilecek planın ilk aşamasındaki uyum oranlarına ve vakaların seyri değerlendirilirken normalleşme adımları takvimin ikinci aşamasında yapılacak. Hedefe uygun olmaması halinde takvim ve hedefler yenilenecek. Bu durumda, bayram boyunca seyahat kısıtlamalarının devam etmesi, cuma gibi bayram namazının da camilerde kılınmaması ve pazar gününe denk gelen Ramazan Bayramı’nın birinci günü olan 24 Mayıs’ta 31 şehirde sokağa çıkma yasağının devam etmesi formülü hayata geçirilecek. Bayramın son iki günü yasağın devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

AVM’LER: ORTAK ALANLARDA HİZMET YOK

AVM’lerin vaka sayısının az olduğu şehirlerden başlanarak açılması ihtimali de değerlendiriliyor. Ancak AVM’ler açılsa dahi “yemek katı, sinema salonları, eğlence alanları, spor merkezleri ve çocuk oyun alanları” gibi kalabalık ortak kullanım alanları ilk etapta hizmet vermeyecek. Ağustos ayının sonuna kadar yerel yönetimlerce organize edilen, konser, tiyatro, şenlik, sinema gösterimi gibi etkinlikler de yapılamayacak.

AVM’ler açılacak mı?

AVM'ler Haziran'da tam kapasite açılacak!


Geri Dön