18 / 04 / 2024

Avro Bölgesi'ndeki tahminlerin üzerinde seyreden enflasyon oranları, tavan yaptı!

Avro Bölgesi'ndeki tahminlerin üzerinde seyreden enflasyon oranları, tavan yaptı!

Avro Bölgesi'nde, ağustosta yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle birlikte yüzde 9,1'e ulaşarak kayıtlardaki en yüksek seviyeye çıktı. Avrupa sıkı tedbirler almaya hazırlanıyor. İşte haberin devamı..



Bu rakamlarla birlikte, Avro Bölgesi'nde ağustos ayında enflasyon, verilerin Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından toplandığı son 25 yıldan beri ölçülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Piyasaların beklentileri, Avro Bölgesi'nde 2022 yılı ağustos ayı enflasyon oranının yüzde 9 olmasıydı. Açıklanan veriler piyasa beklentilerini aştı.

Geçen aylarda da zirve yapan enflasyon, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) hedeflediği yüzde 2’nin  üzerinde seyrediyor.

Avro Bölgesi ndeki tahminlerin üzerinde seyreden enflasyon oranları, tavan yaptı!

Ortak para birimi, yasal ödeme aracı olarak euroyu kullanan 19 ülke var. Bu 19 ülkeden Estonya, Letonya ve Litvanya, enerji için dış ithalata aşırı bağımlı olmaları sebebiyle en yüksek enflasyona sahip Avrupa ülkeleridir.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat)'a göre, aşağıdaki ülkeler 2022 yılında çift haneli enflasyon oranlarına sahipti: Belçika, Estonya, Yunanistan, İspanya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Hollanda, Slovenya ve Slovakya

Diğer Avrupa ülkelerine baktığımızda ise, temmuz ayı raporunda Almanya, geçen ay küçük bir düşüşün ardından enflasyonun yüzde 8,5'e yükseldiğini söyledi.

Fransa'nın enflasyon oranı şu anda yüzde 6.8 ve İtalya'nın yüzde 8.4 oranında. Estonya yüzde 22,7, Litvanya yüzde 20,8 ve Letonya yüzde 21 enflasyon yaşıyor.

Avrupa enflasyonla sallanıyor ! 47 yıl sonra Hollanda'da enflasyon yüzde onun üzerinde!

Doğal gaz krizi kapıda! Gelecek 5 – 10 yıl çok zor geçecek

İETT toplu ulaşım ücretleri tarifesinde son durum ne? İşte 31 Ağustos 2022 fiyat listesi…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön