25 / 04 / 2024

Avrupa anlaştı, doğalgaz piyasasını altüst edecek karar çıktı

Avrupa anlaştı, doğalgaz piyasasını altüst edecek karar çıktı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, bir süredir gündeme getirdikleri doğalgaz tüketimini yüzde 15 azaltma kararında Rusya’dan akışın kesintiye uğraması ihtimalini baz alarak anlaştı. Alınan kararın Rusya’yı ve akabinde Rusya’dan alınan gazın fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.



AB üyesi ülkelerin enerji bakanları doğal gaz acil durum planını ele almak üzere Brüksel’de bir araya geldi. Toplantı sonrasında AB Konseyi üye ülkelerin gelecek kış için doğal gaz talebini azaltma konusunda anlaştıkları bildirildi.

Avrupa içinde doğal gaz arz güvenliği konusunda bir uyarı sistemi kurulmasının da öngörüldüğünü anlatan açıklamada, bu alarmın verilmesi halindeyse gaz talebinin azaltılmasının zorunlu hale geleceği açıklandı.

Üye ülkeler 1 Ağustos 2022 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasında doğal gaz taleplerini kendi yapacakları düzenlemelerle düşürecekler. Zorunlu gaz talep indirim sistemi devreye girerse ülkelerin özel durumlarını yansıtacak bazı istisnalar da belirlenmiş durumda.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön