23 / 04 / 2024

Avrupa Birliği 3. temsilciliğini İzmir'de açacak!

Avrupa Birliği 3. temsilciliğini İzmir'de açacak!

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın İstanbul ve Antalya’dan sonra üçüncü temsilciliğinin İzmir’de açılacağı bildirildi. Temsilciliğin 19 Şubat Perşembe günü (yarın) açılması planlanıyor..




AB Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın İstanbul ve Antalya'dan sonra üçüncü temsilciliğinin Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın katılımı ile 19 Şubat Perşembe günü İzmir'de açılacağı kaydedilerek, "Avrupa Birliği Bakanlığı aynı gün Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu'nda İzmirli sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, iş dünyası kuruluşları ve üniversitelerin temsilcilerinin katılımıyla 'Türkiye'nin Yeni Avrupa Birliği Stratejisi' konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı düzenleyecektir" denildi.


Toplantıda AB üyelik sürecinde Türkiye'nin değişim ve dönüşümüne büyük katkıda bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin Bakan Bozkır'a, "Türkiye'nin Yeni AB Stratejisi" ile ilgili görüş ve önerilerini ilk elden sunma fırsatını bulacağı vurgulanan açıklamada, "Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından güçlü bir sivil toplum ve güçlü bir Türkiye anlayışıyla düzenlenen diyalog toplantılarının ilki, 400'e yakın sivil toplum kuruluşundan 2 binden fazla temsilcinin katılımıyla 26 Kasım 2014 tarihinde İstanbul'da düzenlenmişti. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Büyükelçi Volkan Bozkır toplantı kapsamında yeni AB İletişim Stratejisi ve müzakere sürecimize ilişkin değerlendirmelerini paylaştıktan sonra samimi bir diyalog ortamında katılımcılar ile görüş alışverişinde bulunacaktır. Toplantıda ayrıca yeni AB İletişim Stratejisi çerçevesinde yürütülecek projelerin finansmanı ile ilgili olarak Erasmus+ Programı ve AB Katılım Öncesi Mali Yardım kapsamında sivil toplum kuruluşlarına verilen destekler konusunda bilgilendirme sunumları yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.


Sabah


Geri Dön