27 / 04 / 2024

Avrupa hapı yuttu!

Avrupa hapı yuttu!

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, "hasım ülkelere" doğalgaz satışını sadece ruble üzerinden yapmaya başlayacaklarını açıkladı. Bu açıklama yabancı ülkelerin Rus varlıklarını dondurmasının ardından geldi.




Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, "Rusya, elbette daha önce imzalanan sözleşmelerde sabitlenmiş olan hacim ve fiyatlara uygun olarak doğalgaz tedarikini sürdürecek. Ödemelerdeki değişiklikler sadece Rus rublesine çevrilecek para birimini etkileyecek" diye konuştu. 

Putin, hükümetin ve merkez bankasının bu ödemelerin Rus para birimine nasıl geçirileceği konusunda bir çözüm bulması için bir hafta süresi olduğunu da sözlerine ekledi. 

Avrupa hapı yuttu!

Rusya Cumhurbaşkanı ayrıca, devlet enerji şirketi Gazprom’a, sözleşmelerde ilgili değişiklikleri yapması için talimat verileceğini de ifade etti. 

Amerikanınsesi'nde yer alan habere göre; 27 Ocak’a kadar Gazprom'un Avrupa'ya ve diğer ülkelere doğalgaz satışlarının yaklaşık yüzde 58’i öncelikle euro cinsinden yapıldı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön