24 / 04 / 2024

Avrupa Merkez'i yeni gökdelenini bekliyor!

Avrupa Merkez'i yeni gökdelenini bekliyor!

Avrupa Merkez Bankası' nın ( ECB ) Almanya' nın Frankfurt kentinde inşası devam eden yeni gökdelenlerine bu yılın ikinci yansında taşınması bekleniyor. Altyapı ve teknik teçhizat işlerinin montajı devam ediyor...



Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Almanya'nın Frankfurt kentinde inşası devam eden yeni gökdelenlerine bu yılın ikinci yansında taşınması bekleniyor. ECB'nin kıdemli iletişim sorumlusu Andrea Jürges'den edinilen bilgilere göre, Frankfurt'un Ostend semtinde yer alan eski bir pazar hali olan Grossmarkthalle'de inşa edilen yeni banka kompleksinin tamamlanma çalışmaları sürüyor. İnşaat alanında büyük vinçler bu ay söküldü, cepheler kapatılıyor ve altyapı ve teknik teçhizat işlerinin montajı devam ediyor. 


850 MİLYON EURO MALİYET 


Bankanın 3 ana bölümden oluşan ve 185 metre yüksekliğindeki yeni gökdelenlerine bu yılın ikinci yansında taşınması bekleniyor. 2005 yılında sabit fiyat üzerinden toplam yatırım maliyeti 850 milyon avro olarak hesaplanan yeni binaların, fazladan 200 milyon avroya mal olacağı tahmin ediliyor. 


İLGİ ÇEKİYOR 


Binadaki ilginç ve renkli grafiti çalışmaları, bankanın yeni kompleksini ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor. Ayrıca bankanın bu tür çalışmaları desteklediği ve özel fon ayırdığı iddiaları da bazı yerel basın kaynaklarında yer alıyor. 


Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön