28 / 03 / 2024

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında sert artış! Türkiye’de doğalgaz zamlanacak mı?

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında sert artış! Türkiye’de doğalgaz zamlanacak mı?

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatı ve Rusya'ya yönelik alınan yaptırım kararları sonrası ülkemizde doğalgaz fiyatlarının artacağına yönelik endişeler gündeme geldi. Doğalgaz fiyatlarına zam olup olmayacağı hakkında bir açıklama yapıldı. İşte konu hakkında tüm detaylar...



Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesinin ardından ülkemizde doğalgaz fiyatlarının artacağına yönelik endişeler ortaya çıktı.  Avrupa’da doğalgaz fiyatlarının yüzde 60’tan fazla oranda arttığı belirtilirken, konuyla ilgili açıklama AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız'dan geldi. 

Altunyıldız açıklamalarında Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri hareketin ardından Türkiye’nin doğalgaz sıkıntısı yaşayıp yaşamayacağı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Altunyaldız şunları söyledi; 
 
“Özellikle enerjideki tedarik güvenliğimizi temin etmek için pek çok unsuru bir araya getirdik. Bir anlamda önemli bir kombinasyonla parametreleri entegre etme çalışması yaptık.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti; 

“Bir taraftan boru hatlarıyla, bir taraftan LNC (sıvılaştırılmış doğal gaz), yani gemilerle enerji taşımalarıyla, diğer yandan doğal gaz depolama çalışmalarımızla ayrıca hem karada hem de deniz üzerinde kurduğumuz dönüşüm santrallerimizle, tedarik güvenliğimizi temin etmek adına önemli çalışmalar yaptık.”

Avrupa da doğalgaz fiyatlarında sert artış! Türkiye’de doğalgaz zamlanacak mı?

Kamupersonelicom'da yer alan habere göre; açıklamalarının devamında tedarik güvenliğimizi sadece araçlarla çeşitliliği sağlamak değil; ülke çeşitliliğini de sağlamış olduklarını dile getiren Altunyıldız şu açıklamayı da yaptı:

“Ülkemizin bu anlamda enerji tedarik güvenliğinde bir risk oluşacağını beklemiyoruz. Tabii ki bütün bunlar, küresel anlamdaki her şeyi doğrudan etkileyecek şeyler. Asla tasvip etmiyoruz. Küresel dünyanın bu sorunu; Birleşmiş Miletler kuralları çerçevesinde ve tüm ülkelerin kendi alanlarını koruyacak şekilde çözüm bulmalarını bekliyoruz.”

Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkiler?

Rusya Ukrayna savaşı dolar, altın ve petrolü nasıl etkiledi? Son dakika gelişmeleri...
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön