26 / 04 / 2024

Avrupa'da 'ucuz ve kaliteli konut' alarmı!

Avrupa'da 'ucuz ve kaliteli konut' alarmı!

Avrupa Birliği, ucuz konut alarmı verdi. Avrupa'da ucuz konut arayışı, bu konuda güvenilirliğini ve kalitesini ispat eden Türk müteahhitleri için yeni bir pazar olacak.



Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi tarafından gerçekleşen basın toplantısında "Sosyal ve ucuz konutta bir AB stratejisine ihtiyacımız var" diye konuşuldu.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; AESK konut fiyatları Türkiye ile karşılaştırılamayacak kadar yüksek AB'nin ucuz konut alanında ülkeler bazında acil ortak çözümler kabul etmesi gerektiği ifade edildi.

Konu ile ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"AB'nin sosyal konutçuluk alanında tek sesli ve uyumlu bir şekilde davranması gerekiyor. Avrupa'da halihazırda yaşanan konut krizi karşısında acil tedbirler alınmalı. Hakiki tehlike: aşırı konut maliyetleri dezavantajlı kesimleri etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda toplumun geride kalan ve sürekli büyüyen bir bölümünü de etkiliyor. Avrupa konut politikası sadece kırılgan ve ihtiyaç içindeki insanlara konut sağlamakla sınırlandırılmamalı, herkes için ucuz konut arzını hedeflemeli. Politikalar özellikle ailelerin ihtiyaçlarıyla benzerlik göstermeli, enerji tasarruflu, yüksek kaliteli evler teşvik edilmeli, kentleşme prensiplerine uygun olmalı."

Avrupa bölgesinde sadece kira fiyatları değil, konut fiyatları da oldukça yüksek. AB'yi alarma geçiren "ucuz ve kaliteli konut" ihtiyacı, Türk müteahhitliği ve bu alandaki başarıları uluslararası politikacıların kabul gördüğü  TOKİ  için yeni fırsatlar yaratıyor. Türk müteahhitleri özellikle Avrasya ve Orta Doğu coğrafyasında kendisini ispat etmiş büyük konut ve tesis projeleri hayata geçirmiş durumda.


Geri Dön