25 / 04 / 2024

Avrupalılar konut sektöründen umutsuz, Türkler iyimser!

Avrupalılar konut sektöründen umutsuz, Türkler iyimser!

Amerikalı ve Avrupalıların büyük bir çoğunluğu kendi evlerini alabileceklerine artık inanmıyorlar. Türkiye'de ise vatandaşlar iyimser yaklaşıyorlar. 



Hollanda'nın en büyük bankası olan ING Bank'ın araştırması sonucunda, Amerikalıların ve Avrupalıların neredeyse yarısının kendi evlerini satın alabileceklerine dair bir umudunun kalmadığını ortaya koydu.

 

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Amerikalıların yüzde 45'i, Almanların ve Britanyalıların ise yüzde 56'sı, kendi evlerini alabilecek bir paraya sahip olabileceklerini düşünmüyorlar. 

 

Yapılan araştırma,  dünyada artan konut fiyatlarının, maaşlardaki gerilemenin ve borçlanmadaki yükselişin, orta gelirli ailelerin de kendi evlerine sahip olmasını zorlaştırdığını ortaya koyuyor. 

 

ABD'de bir ailenin oturabileceği bir evin ortalama fiyatı 2012'den bu yana üçte bir oranında artış gösterdi. Aynı süreçte saatte kazanılan ücretlerin oranı ise sadece yüzde 14 oranında artış gösterdi.

 


Türkiye 'en iyimser' ülke
Araştırmada en iyimser ülke olarak Türkiye dikkat çekiyor. Türkiye'de ev sahibi olamayacağını düşünenlerin oranı yüzde 29 oranında. 

 

Türkiye'de katılımcıların yüzde 70'i ev sahibi olmayı bir statü sembolü olarak kabul ediyor ve yüzde 79'u da finansal durumu müsait olan herkesin ev alması gerektiğini düşünüyor.


Geri Dön