25 / 04 / 2024

Türk Konut Sektörü

Türk Konut Sektörü

Türkiye Ekonomi Zirvesi kapsamında düzenlenen "Gayrimenkulde Yatırım Fırsatları" başlıklı panelde Altan Elmas ile  Feyzullah Yetgin konuşma yaptı...

Avrupalılar konut sektöründen umutsuz, Türkler iyimser!

Amerikalı ve Avrupalıların büyük bir çoğunluğu kendi evlerini alabileceklerine artık inanmıyorlar. Türkiye'de ise vatandaşlar iyimser yaklaşıyorlar. 

Moody's Türk konut piyasasına güven aşıladı!

Türkiye'de balon var mı? Mortgage krizi patlar mı? Bazı bölgelerdeki şişkin üretimden dolayı piyasanın geneli sıkıntı yaşar mı? Uzun zamandır dilden dile bazen yüksek bazen alçak sesle dile getirilen bu kaygılara Moody's'dan yanıt geldi.

Ziya Yılmaz'dan yabancıya konut satışını artıracak fon önerisi!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz'dan yabancıya konut satışını artırmaya yönelik fon önerisi geldi. Yılmaz, bu öneriyle yabancıya konut satışının yıllık 20 milyar dolara çıkabileceğini söyledi.

Arap Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri Gayrimenkul Derneği kuruldu!

Dernekçilik bir lobi faaliyetidir. Konut sektöründeki inşaat şirketlerinin uzmanlık alanı inşaat yapmaktır. Lobicilik ise ayrı bir uzmanlık alanıdır...

İspanya'da ev alana oturma izninin Türk konut sektörüne etkisi!

Dünyanın gözü parası olanlarda… Her ülke değişik yasa ve formüllerle paralı olanları ülkelerine çekmeye çalışıyor… İspanya’nın 160 bin Euro değerinde konut alana daimi oturma izni vermesi düşüncesi Türk konut sektörünü nasıl etkiler?

Araplar için Türk konut tanıtım lobisi kurulmalı!

Yeni Mütekabiliyet Yasasına göre bir milyon konut satışı hedefleniyor. Bu hedefe ulaşmak için neler yapmalıyız? Hangi yurtdışı tanıtım projelerini uygulamalıyız? Hedeflenen ülkelere yönelik bir “Tanıtım Lobisi” oluşturulmalıdır

Araplara ev satışında Türk dizi filmlerinin rolü!

Film sektörü stratejik bir güçtür. ABD Hollywood ile bu gücü etkin bir şekilde kullandı. Ama son 5 yıldır Afro-Avrasya Coğrafyasının yeni ilham kaynağı artık Türk Dizi filmleridir

Arapların emlak satın alma yöntemleri!

Mütekabiliyet yasası ile birlikte Türk Konut Sektörünün gözü Araplarda. Beklenti 1.000.000 konut satışının gerçekleşmesi

Konut sektörünün başı kayıt dışı konaklamalarla dertte! Günlük kiralık evlerin ekonomiye zararı 10 milyar lirayı aştı

Turist sayısında yüzde 24 artış olmasına rağmen, konaklamaların yüzde 19'unun kiralık evlerde yapılması konut sektörünü olumsuz etkilerken, ekonomiye zararı yıllık 10 milyar lirayı aştı...

Konut sektörü 2022'ye zamlarla başlayacak!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Gökhan Şen, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. İşte Gökhan Şen'in 'Konut piyasası Türk Lirası sayesinde rekor kırdı' başlıklı yazısı...

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Çimento fiyatlarındaki artış konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk çimento sektörünün çatı kuruluşlarından olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'ndan çimento fiyatlandırma politikalarına ve konut sektörüne ilişkin açıklama geldi. ÇEİS Başkanı Suat Çalbıyık, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Türk Çimento Sektörü Karbon Yol Haritası yıl sonunda açıklanacak!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanlarında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı olma özelliğine sahip olan “DIGITALCEM”i gerçekleştiriyor.

Türkçimento sektörün ilk sanal konferans ve fuarını gerçekleştiriyor!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan 2021 tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı “DIGITALCEM”i yapılıyor.

Türk yapı sektörü Afrika için Export Gateway to Africa fuarında buluşacak!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, birçok sektörde alım heyeti ve binlerce satın alımcıyı buluşturacak.

Konut satışlarındaki hareketlenme sigorta sektörünü toparladı!

Türk sigorta sektörü geçtiğimiz yılı yüzde 19,3'lük büyüme ile kapattı. Uzmanlara göre bu artışın başlıca nedenlerinden biri konut satışlarındaki artış oldu.

Türk çelik sektörü pazar çeşitliliğiyle yatırımcılara avantaj sağlıyor!

Türk çelik sektörü, gerek pazar çeşitliliği gerekse artan üretim talepleriyle yatırımcılarına avantajlar sağlıyor.

Türk çimento sektörü 2021 yılından umutlu!

Türk Çimento Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir, 2020'nin hem Türkiye hem de dünya ekonomisi için zorlu geçtiğini dile getirerek "Tek hedefimiz çimento sektörü olarak en az hasarla bu dönemi atlatmak olmalı." dedi.

Türk yapı sektörü Afrika için buluşuyor!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 8-11 Nisan 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, yapı sektöründe birçok fırsat yaratacak...

Türk Konut Sektörü Haberi

Türk Konut Sektörü

Türkiye Ekonomi Zirvesi kapsamında "Gayrimenkulde Yatırım Fırsatları" başlıklı panel, Bloomberg HT tarafından düzenlenlendi.  Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, sektör olarak konut ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.



Gayrimenkul yatırımlarının son 7-8 senedir, her bir sene bir sonrakinden artarak devam ettiğini ifade eden Altan Elmasi çok ciddi bir rekabet ortamının olduğunu ifade etti. Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre; "Çok genç nüfusumuz var. 900 bin kişiye her yıl ev bulmak durumundayız. 900 bin-1 milyon konut yıllık üretim yapıyoruz. Bu konutların 650-700 bini satılıyor. 1 milyon 300 bin-1 milyon 400 bine varan konut ikinci elde dönüyor." açıklamasında bulundu. 


Elmas, 2000'den sonra yapılan konutları depreme dayanıklı yapılar, 2000'den önce yapılan yapıları...