05 / 05 / 2024

Avrupa’nın en çok satan otomobili belli oldu!

Avrupa’nın en çok satan otomobili belli oldu!

JATO Dynamics tarafından hazırlanan son rapora göre geçtiğimiz ay Avrupa'da en çok satılan otomobil Tesla Model Y oldu. İşte detaylar...



Otomotiv pazarı son dönemde çip krizi, pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı gibi birçok etkenden olumsuz yönde etkilendi. Bu süreçte satışlar azaldı ve gerekli  fiyatlar oldukça yükseldi. Hatta birkaç sene öncesine kadar ağzına kadar dolu olan galerilerde araç dahi bulunamadı. 2022 yılının sonuna yaklaştığımız bu dönemde sektör yeniden canlanmaya başladı ve pandemi öncesi seviyelere neredeyse geri dönüldü. Peki eylül ayında Avrupa’nın en çok satın alınan otomobili hangisi oldu?

İşte Avrupa’nın en çok satan otomobili!

JATO Dynamics tarafından hazırlanan son rapora göre Eylül ayında Avrupa‘da en çok satılan otomobil Tesla Model Y oldu. Aracın zirveye oturmasında en büyük pay ise otomobil devinin Berlin’de hayata geçirdiği Tesla Gigafactory oldu.. Çünkü bu fabrika sayesinde modelin üretim kapasitesi arttı ve gelen taleplere de hızla dönüş yapıldı.

Raporda Tesla Model Y‘nin eylül ayında 29 bin 367 adet satıldığı belirtildi.. Bu da geçen senenin aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 227‘lik bir artışa tekabül ediyor. Tesla Model Y'nin ardından geçen ay Avrupa’da en çok satan ikinci otomobil Peugeot 208 oldu. Üçüncü sırada ise  Dacia Sandero yer aldı.

Bilindiği üzere bir kaç ay evvel Model Y‘nin Almanya’da en çok satan ve İngiltere’de ise en çok satan ikinci araç olduğunu açıklanmıştı. Hal böyle olunca Avrupa pazarının geneline hakim olması çok da şaşırtıcı bir durum değil gibi gözüküyor. 


Geri Dön