25 / 04 / 2024

Avusturya’da Kovid-19 nedeniyle kapanan alışveriş merkezleri yeniden açıldı!

Avusturya’da Kovid-19 nedeniyle kapanan alışveriş merkezleri yeniden açıldı!

Avusturya’da yaklaşık bir buçuk ay sonra alışveriş merkezleri ve kuaförler yeniden hizmete açıldı.



Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan bazı önlemlerin gevşetilmesi kararı alınan Avusturya’da yaklaşık bir buçuk ay sonra AVM'ler ve kuaförler yeniden kapılarını açtı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Avusturya’da günlük  vaka sayısındaki düşüş ve  sağlığına kavuşanların oranındaki artış hükümeti kademeli olarak bazı tedbirlerin esnetilmesi veya kaldırılması yönünde harekete geçirdi.

Sokağa çıkma kısıtlamasının dün itibariyle sona erdiği ülkede, bugün de gastronomi ve turizm sektörü dışındaki işletmelerde yeniden işbaşı yapıldı.

- Normale dönüşte önemli adımlar

Özellikle AVM gibi çok sayıda kişinin kapalı bir alanda bulunduğu veya sosyal mesafenin ortadan kalktığı güzellik salonu ve kuaförlerin yeniden açılması ülkede normalleşme yolunda atılan önemli adımlar oldu.

Bu arada uzun zaman kapalı kalan semt pazarlarına da halkın da yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

- Kuaförlere yoğun ilgi

 Sinan Demirkoparan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, başkent Viyana’da  uzun zamandan beri kuaförlük yaptığını belirterek, yaklaşık bir buçuk aydır kapalı olan iş yerinin açılmasıyla müşteri yoğunluğuna şahit olduklarını belirtti.

Demirkoparan, Kovid-19 sebebiyle önlemlere uyduklarını vurgulayarak, özel hijyen kurallarının yanı sıra maske, sakal tıraşı için özel bir koruyucu kask taktıklarını ve müşteriler arasında birer koltuk mesafe bıraktıklarını dile getirdi.

Müşterilerin de maske kullanması gerektiğini söyleyen Demirkoparan, randevu ile müşteri aldıklarını ve mümkün olduğu kadar az kişinin salonda bulunmasına izin verdiklerini belirtti.

Demirkoparan, yaklaşık olarak iki aydır çalışamadıklarını, devletten yardım beklediklerini de belirtti.

- Mayıs'ta ibadethane ve oteller  açılacak

Normale dönüşte mayıs ayının belirleyici bir rol oynayacağı Avusturya’da kademeli olarak okul, ibadethane ve restoranlar 15 Mayıs tarihinde otel, hayvanat bahçesi ve yüzme havuzları da 29 Mayıs tarihinde hizmete girecek.

Sağlık Bakanlığının paylaştığı son verilere göre, ülkede virüs bulaşan kişilerin sayısı 15 bin 506’ya, salgın sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 596’ya yükseldi.

 

Almanya’da AVM zinciri KaDeWe davayı kazandı, dükkanlar açılıyor!


Geri Dön