28 / 03 / 2024

Ayçiçek yağına yüzde 25 indirim! Resmen açıklandı

Ayçiçek yağına yüzde 25 indirim! Resmen açıklandı

Ayçiçek yağında Türkiye'de yaşanan pahalılık sorununa çare bulundu mu? Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ayçiçek yağı fiyatlarından indirime neden olabilecek çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan, Ukrayna'nın indirimli yağ vermeyi teklif ettiğini söyledi.



 Ayçiçek yağı krizi nasıl aşılacak? Üreticiler formülün bir an önce kendi kendimize yeten üretim politikasının hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Ziraat Mühendisi Ferdan Çiftçi, 'Ayçiçeği kuraklığa dayanıklı bir bitki. Topraklarımız üretime müsait. Üretimimizi artırmamız gerekiyor. Girdi maliyetleri konusunda destek verilmesi gerekiyor. 29 lira gibi dekar başına mazot desteği veriliyor. Tarım Bakanlığı'nın 'Ayçiçek yağında sıkıntı yok' demesi doğru değil. Fotoğraflar ortada. Sorunu teşhis ve kabul etmek gerekiyor' uyarısı yaptı.Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Ukrayna'nın elinde ciddi bir ayçiçek yağı stoku olduğunu ve bunu Türkiye'ye yüzde 25 indirimle verilmesinin teklif edildiğini açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön