27 / 04 / 2024

Ayçiçek yağına yüzde 25 indirim! Resmen açıklandı

Ayçiçek yağına yüzde 25 indirim! Resmen açıklandı

Ayçiçek yağında Türkiye'de yaşanan pahalılık sorununa çare bulundu mu? Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ayçiçek yağı fiyatlarından indirime neden olabilecek çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan, Ukrayna'nın indirimli yağ vermeyi teklif ettiğini söyledi.



"YÜZDE 25 İNDİRİM"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Ukrayna, fiyatının yüzde 25 aşağısına ayçiçek yağı vermeyi taahhüt ediyor” açıklamasında bulundu. Kirişçi, "Ukrayna'nın elinde 27,5 milyon ton dış ticarete konu olan ürün var. 8,5 milyon ton mısır üreten ve mısıra ihtiyacı olan bir ülkenin, Türkiye'den bahsediyorum, Ukrayna'nın dış ticarete konu olan 13,5 milyon ton mısır stokundan bahsedersem, bu stokun ne anlama geldiğini daha iyi anlarız. Aynı şekilde 7 milyon ton ayçiçeği çekirdeği var. 6,5- 7 milyon ton civarı ayçiçek yağı var. 1 milyon ton civarında soya var ve bu ürünleri bize FOK dediğimiz dış ticaretteki fiyatının yüzde 25 aşağısına vermeyi taahhüt ediyorlar" şeklinde konuştu.

Bakan Kirişçi'nin söz konusu ürünleri Türkiye'nin satın alıp almayacağını alırsa ayçiçek yağı fiyatlarında iç piyasada bir indirim olup olmayacağıyla ilgili ise açıklaması olmadı.

Tarım Kredi Kooperatifi'ne ucuz ayçiçek yağı geldi vatandaş hücum etti! Yüzlerce kiloluk stok 5 dakikada bitti

Ayçiçek yağının market rafındaki fiyatını gören şaşkına döndü! Hepsi de yerli marka 3,5 euro

Ayçiçek yağı satışlarına yasak geldi! 1 Nisan'dan itibaren artık yenisi gelmeyecek

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön