25 / 04 / 2024

Ayçiçek yağında büyük indirim! 5 litresi 82 liraya mı düşecek? 14 Mayıs fiyat listesi

Ayçiçek yağında büyük indirim! 5 litresi 82 liraya mı düşecek? 14 Mayıs fiyat listesi

Ayçiçek yağında Rusya Ukrayna krizi odaklı fiyat artışları hükümeti harekete geçirdi. Geçtiğimiz 28 Nisan’da 18 bin ton ham ayçiçeği yağı ithalat ihalesi yapıldı. Hükümet ayrıca üretimde artışı sağlamak için İstanbul Çatalca'da ayçiçeği tohumu dağıtımı yaptı.



Ayçiçek yağında Rusya Ukrayna savaşı odaklı stok sorunu ve buna bağlı artan yağ fiyatlarına çözüm nasıl bulunacak? Market raflarında 110 lira ile 189 lira arasında fiyatla satılan ayçiçek yağının daha makul düzeye çekilebilmesi için çalışmalar yapılıyor. Tarım Bakanlığı geçtiğimiz ay 18 bin ton ayçiçek yağı ithal etmek için düğmeye bastı. İhalesi yapılan ayçiçek yağları Haziran ayından itibaren peyderpey ülkeye sokulacak. Tarım Bakanı indirimli ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın elinde bulunan ayçiçek yağlarının yüzde 25 indirimle Türkiye'ye göndereceklerini" söylemişti.  

YÜZDE 25 İNDİRİM BEKLENİYOR

Bakan Kirişci'nin yüzde 25 indirimli ayçiçek yağları Türkiye'ye gelip aynı indirim market raflarına da yansıtılırsa 110 liralık 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatına 27,5 indirim sağlanmış olacak. Ayçiçek yağının fiyatının da 82,5 liraya düşmesi bekleniyor. 189 liraya satılan 5 litrelik ayçiçek yağında ise indirim 47,25 lira düzeyinde olacak.

Ayçiçek yağında büyük indirim! 5 litresi 82 liraya mı düşecek? 14 Mayıs fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön